Vion wint Kristalprijs voor de snelste stijger 2017

23 november 2017 Suzanne Dekker

Vion heeft dinsdag 21 november tijdens de Kristalprijsceremonie in Driebergen de Kristalprijs 2017 voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland gewonnen voor haar MVO-verslag 2016.

Francis Kint, CEO Vion: ‘Vion is heel trots en blij met het winnen van de Kristalprijs 2017. Het is een erkenning voor ons werk, onze durf en onze prestaties en voor de sector een enorme stimulans.’ Dit jaar heeft Vion haar eerste maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslag gepubliceerd. Met een punten stijging van 90 ten opzichte van vorig jaar, is de onderneming gestegen van de 204e naar de 112e positie op de Transparantiebenchmark.

Juryrapport

In dit gedegen verslag zijn cruciale onderdelen zoals een waardecreatiemodel, een beschrijving van de waardeketen en informatie met betrekking tot stakeholderdialoog opgenomen. Vooral de verbinding tussen materiële thema’s en het waardecreatiemodel wordt door de Jury opmerkelijk treffend genoemd.

Een ander sterk element van het verslag is dat voor bijna ieder materieel thema resultaten op kwantitatieve wijze worden gepresenteerd. Daarnaast spreekt de Jury haar waardering uit voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid. Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang.

Kristalprijs

De Kristalprijs is de prijs voor de beste MVO-verslaggeving die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in 2010 heeft opgezet. De Kristal is de belangrijkste prijs voor MVO-verslaggeving in Nederland.

Vion

Vleesproducent Vion heeft productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in meer dan tien landen wereldwijd. In 2016 realiseerde Vion een omzet van €4,7 miljard, met 11.500 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?