Vion wint Kristalprijs 2017

28 november 2017

Vion heeft de Kristalprijs 2017 voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland gewonnen voor haar MVO-verslag 2016. Francis Kint, CEO Vion: “Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor ons werk, onze durf en onze prestaties en voor de sector een enorme stimulans.”

Dit jaar publiceerde Vion het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslag voor het eerst. Met een puntenstijging van 90 ten opzichte van vorig jaar, is de onderneming gestegen van de 204e naar de 112e positie op de Transparantiebenchmark.

Juryrapport

Volgens de jury zijn in het verslag cruciale onderdelen zoals een waardecreatiemodel, een beschrijving van de waardeketen en informatie met betrekking tot stakeholderdialoog opgenomen. De jury noemt vooral de verbinding tussen materiële thema’s en het waardecreatiemodel opmerkelijk treffend. Een ander sterk element van het verslag is dat voor bijna ieder materieel thema resultaten op kwantitatieve wijze worden gepresenteerd.

Daarnaast spreekt de jury haar waardering uit voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid. Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang.

Kristalprijs

De kristalprijs is de prijs voor de beste MVO-verslaggeving. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zette samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) deze prijs in 2010 op. De prijs werd op 21 november uitgereikt tijdens de Kristalprijsceremonie in Driebergen.

Altijd op de hoogte blijven?