Vion verliest topman aan Ter Beke

Francis Kint (3)

Topman Francis Kint vertrekt per 1 juni bij vleesverwerker Vion. Hij stapt over naar het beursgenoteerde Belgische vleesbedrijf Ter Beke.

Kint stond sinds 2015 aan het hoofd van Vion. Het bedrijf had een lastige periode achter de rug waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten het vleesbedrijf dwars. Mede door het mes te zetten in het aantal productielocaties verbeterden onder Kint de resultaten. Voorzitter van de raad van commissarissen Sipko Schat prijst de rol van Kint in de transformatie van het bedrijf. ‘Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’

De Belgische Bulldozer

Een opvolger van Kint is nog niet benoemd. Bij Ter Beke volgt hij Dirk Goeminne op, wiens mandaat als ceo op 31 mei 2018 afloopt. Goeminne is in Nederland vooral bekend van zijn rol in de top van Hema en V&D. Ook was hij actief bij kledingketen WE Fashion. In die functies verwierf hij vanwege zijn harde stijl de bijnaam de Belgische Bulldozer. Hij was sinds 2013 actief bij Ter Beke.

Lees ook: Mogelijk flinke wijzigingen bij Vion op komst

Lees ook
Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Vion Food Group heeft een nieuwe financiële topvrouw. Per 1 november vervult Tjarda Klimp de functie van CFO.

Ter Beke Groep in gesprek over overname Stegeman

Ter Beke Groep in gesprek over overname Stegeman

Ter Beke Groep voert gesprekken om Imperial Meat Products en Stegeman over te nemen. Het Belgische bedrijf laat in een persbericht weten in gesprek te zijn met de aandeelhouders van Imperial-Stegeman over de mogelijke aankoop van 100% van het aandelenkapitaal, maar is nog onzeker of dit ook gaat gebeuren.

Vion: koploper in duurzame inzetbaarheid

Vion: koploper in duurzame inzetbaarheid

Werk maken van de duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers is een veel besproken onderwerp binnen organisaties. Het wordt meegenomen in strategische jaarplannen – HR-rapportages staan bol van dit begrip – maar ook in de media wordt geregeld aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid. Maar wat betekent het nou precies? Daniëlle van de Ven en Roy...