'Vion tipte justitie over fraude bij Tönnies

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Vion heeft de Duitse justitie getipt over mogelijke malversaties bij slachterij Tönnies. Het zou gaan om een 'wraakactie'.

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Vion heeft de Duitse justitie getipt over mogelijke malversaties bij slachterij Tönnies. Het zou gaan om een ‘wraakactie’.

Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel. Volgens het blad zou Vion uit wraak om een mislukte overnamepoging hebben geklikt bij het Duitse openbaar ministerie.

Oorlog

Tönnies zou vorig jaar een overnamebod van Vion hebben afgeslagen, wat bij de directie niet in goede aarde viel. Der Spiegel spreekt zelfs over een ‘oorlog tussen varkensbaronnen’.

Getipt

Ex-Tönnies medewerker Richard W., nu in dienst van Vion, zou de Duitse SPD-parlementariër Peter Danckert hebben getipt over de gang van zaken bij Tönnies. Danckert, overigens ex-bestuurslid van de Duitse Vion-dochter Moksel, stapte daarop naar de officier van justitie in Brandenburg.

Invallen

Vorige maand deed de Duitse jusittie dertig invallen bij Tönnies. Het bedrijf zou illegale medewerkers in dienst hebben en zou sjoemelen met administratie waardoor klanten werden gedupeerd. Het onderzoek loopt nog.

Richard W. werd bij Tönnies ontslagen omdat hij het bedrijf voor zeven ton had opgelicht.


Vion ontkent

Vion zelf ontkent tegen meatandmeal.nl elke betrokkenheid. 'Vion heeft de Duitse justitie niet getipt', zegt Vion-woordvoerder Marc van der Lee. Ook ontkent hij dat het een wraakactie was na een mislukte overnamepoging. 'Er is geen sprake geweest van een overnamepoging.'


Verder stelt hij dat Richard W. sinds juni 2007 op projectbasis binnen VION werkzaamheden uitgevoerd. 'Hij is dus niet in dienst van Vion', aldus Van der Lee.


Lees ook:

Dertig invallen bij Tönnies (13 september 2007)

Twee medewerkers Tönnies in de cel (17 september 2007)

Opgepakte Tönnies-chef al eerder veroordeeld (19 september 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Tönnies

Alle berichten over Vion

Alle berichten over fraude




Altijd op de hoogte blijven?