Vion Pork introduceert Good Farming Balance

7 maart 2017

Good Farming Balance is een nieuwe vraaggestuurde aanpak geïntroduceerd door Vion Pork, onderdeel van Vion Food Group. Om beter in te spelen op de verschillende afzetmarkten introduceert Vion nieuwe aflevermodules, waarin onder andere spekdikte en gewicht mogen variëren. Dit biedt nieuwe kansen voor de Nederlandse varkenshouders.

Drie aflevermodules

Zowel de traditionele markten binnen de EU als de sterk groeiende afzet buiten Europa bieden kansen. De productie moet daarom beter afgestemd worden op de behoeften van de markt. Vion doet dit door drie aflevermodules te introduceren. Per module zijn er specifieke eisen aan onder andere het aflevergewicht en spekdikte. Varkenshouders kiezen zelf welke module het beste aansluit op hun bedrijfsvoering.

Nieuwe prijssystemen

Tegelijk met Good Farming Balance introduceert Vion twee nieuwe prijssytemen. Naast de reeds bestaande weekprijs, komen de prijsindexgarantie en de langetermijnprijs. Het doel is de varkenshouder meer zekerheid te bieden bij zijn bedrijfsvoering op lange termijn. Ook hier kiest de varkenhouder voor de prijssystematiek (of combinatie) die het beste bij hem past. Frans Stortelder, COO van Vion Pork: "De varkenshouder krijgt veel meer keuze. Zowel de leveranciers als Vion kunnen zo hun risico’s beter afdekken".

  •  
  •  

Altijd op de hoogte blijven?