Vion loert op overnames

13 augustus 2012 Tom van der Meer

EINDHOVEN - Vion gaat zich nog flink roeren op het overnamepad. Het vlees-bedrijf pur sang loert op producenten van groenten en maaltijden, om top te worden in gemaksvoeding.

EINDHOVEN - Vion gaat zich nog flink roeren op het overnamepad. Het vlees-bedrijf pur sang loert op producenten van groenten en maaltijden, om top te worden in gemaksvoeding.


Dat zegt Ton Christiaanse, die begin dit jaar in dienst trad bij Vion als divisie-directeur gemaksvoeding. Hij wil het heersende beeld van Vion als puur vleesbedrijf bijstellen, meldt Distrifood.


'Ja, we zijn marktleider in vlees, maar we zijn ook de grootste producent van vleesvervangers in Duitsland. En we zetten inmiddels ruim één miljard euro om, onder meer in kant-en-klaarmaaltijden en soepen.'


Eerste bewijs

De aankoop van groenteverwerker Oerlemans, vorige maand, is het eerste bewijs van de nieuwe koers van het bedrijf. 'Oerlemans is precies actief in die landen en die markten waar wij als Vion actief willen zijn.'


Volgens de Vion-topman blijft het niet bij deze ene overname. 'We zijn na Oerlemans nog lang niet klaar. Er zullen nog vele stappen volgen', belooft Christiaanse.


In top-3

Vion wil op de Europese markt voor gemaksvoeding in de top-3 terechtkomen. Het is Chistiaanse’s taak de divisie gemaksvoeding (diepvriessoepen, kant-en-klaarvleesproducten en pizza's) uit te breiden. Het vleesconcern denkt daarbij aan meerdere overnames.


De divisie wil de omzet in 5 jaar verdubbelen naar 2,5 miljard euro. Volgens Christiaanse mikt het bedrijf hierbij op Europese voedingsbedrijven met een omzet van 100 tot 300 miljoen euro. Financiering van die plannen is volgens hem ‘geen probleem’.


De Vion-topman was eerder werkzaam bij Unilever, Sara Lee, Chiquita en Farm Frites.


Lees ook:

Vion: 'Schouders meer zelf uitbenen' (21 september 2007)


Vion en CTH samen in darmen (17 september 2007)


Vion neemt Oerlemans over (12 september 2007)


Vion in aardappelen? (3 juli 2007) 


Vion boert goed in convenience (27 april 2007)

 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Vion

Altijd op de hoogte blijven?