Vion kondigt managementwijziging Vion Pork aan

Frans-Stortelder

Vion maakte begin deze week bekend dat Frans Stortelder per 1 januari wordt benoemd als Chief Strategic Projects. Tegelijkertijd wordt John de Jonge benoemd als Chief Operations Officer Pork (COO). Samen met Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) krijgen zij de leiding over de divisie Pork en nemen zij plaats in het executive committee van Vion.

Frans Stortelder werd in 2014 gevraagd om een strategische herpositionering van de Pork organisatie te ontwikkelen en te leiden. Hierbij ontwikkelde hij met het management team van Pork een nieuwe valorisatiestrategie die in de organisatie op diverse gebieden is doorgevoerd. Het resultaat is een betere aansluiting van Vion op de wereldmarkt voor Nederlands en Duits varkensvlees. Met de introductie van de keten Good Farming Balance in 2017, waarin varkensbedrijven een keuze kunnen maken welke modules het beste passen in hun bedrijfsvoering, heeft Stortelder een belangrijke verbetering in de aanvoerstructuur voor Vion van varkensbedrijven in Nederland gerealiseerd.

Ervaren opvolgers

Ronald Lotgerink: 'Frans heeft de afgelopen vier jaar de Nederlandse agri- en foodsector versterkt. Met de introductie van de succesvolle keten Good Farming Balance is het rendementsdenken en de bedrijfsvoering in de varkenssector verbeterd in de hele keten. Ik ben blij dat we met John en Maiko ervaren opvolgers hebben die dit in de organisatie verder kunnen brengen in de strategische richting die we zijn ingeslagen. Met de benoeming van Frans heb ik een strategisch belangrijke positie ingericht voor de langetermijnstrategie van Vion en het verder ontwikkelen van sterke ketens in onze industrie.'

Van buiten naar binnen kijken

'Ik ben erg trots over de resultaten die we met het hele team voor de divisie hebben behaald. In mijn nieuwe rol zal ik meer tijd besteden om ‘van buiten naar binnen te kijken’ in plaats van andersom. Ik ben blij om mee te kunnen bouwen aan de nieuwe strategie om het denken in ketens internationaal verder te ontwikkelen', reageert Frans Stortelder

Divisie Pork

John de Jonge neemt per 1 januari 2019 de operationele verantwoordelijkheden over voor de divisie Pork van Frans Stortelder. Maiko van der Meer neemt de verantwoordelijkheid voor alle commerciële zaken en zal ontwikkeling van de consumentenproducten voor Vion Pork gaan leiden. Op korte termijn zal nader besloten worden hoe de verschillende stafafdelingen binnen de Pork divisie worden aangestuurd. John en Maiko rapporteren aan de CEO Ronald Lotgerink.

[intermezzo:1] [intermezzo:2] [intermezzo:4] [intermezzo:3]
Lees ook
CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

Er is een lichte daling van het aantal varkens. Tegelijkertijd blijft het aantal runderen gelijk. Dat blijkt volgens het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021. Ook zijn er minder schapen en kippen.

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

De voorstelling is een combinatie van projecties, filmbeelden en een slager die een varken uitbeent. Met de voorstelling willen de makers het verhaal van de voedselindustrie schetsen.

Bioboer Lauwrens Sterken heeft Mooiste Modderpoel van 2021

Bioboer Lauwrens Sterken heeft Mooiste Modderpoel van 2021

De varkens van Bioboer Lauwrens Sterken kunnen terecht in de Mooiste Modderpoel. Hij won de jaarlijkste verkiezing van Wakker Dier met ruim 3400 stemmen. "Dit voelt echt als waardering voor ons werk", reageert Lauwrens op de winst. "En zo’n poel is toch geweldig? Je ziet de varkens echt genieten.”