Vion kiest Leeuwarden voor nieuwe runderslachterij

attachment-001_food-image-VLS13241I01

Vion kiest Leeuwarden als locatie voor een nieuwe slachterij voor runderen, met korte transportafstanden en betere condities als gevolg voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. De nieuwe slachterij, waarmee een investering van circa €15 miljoen is gemoeid, zal initieel werk bieden aan zo’n honderd medewerkers.

Vion en de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund, gaan samen de aanvoer van runderen verzorgen. De nieuwe slachterij verwerkt rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is. De capaciteit zal ongeveer 2.500 runderen per week zijn.

‘In Leeuwarden krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. Zo kunnen we werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees. Wij streven naar duurzame ketens voor de markt, die korter zijn en transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit ten goede komen’, vertelt Francis Kint, CEO Vion.

  • Francis-Kint-3-300x205 Francis Kint. Foto: Vion Food
  • Wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden is verheugd over de komst van Vion: ‘Vion biedt niet alleen banen, hun komst bevestigt ook dat Leeuwarden aantrekkelijk is voor de agrarische sector. Vion versterkt in Leeuwarden en Friesland de keten van zuivel en rundvlees. Bovendien past de duurzame bedrijfsvoering goed bij onze stad en bedrijvenpark Zwette en zien we kansen Vion te koppelen aan innovatieve toepassingen op het gebied zuivel, energie en water.’

Investeren in productielocaties

In 2014 en 2015 heeft Vion flink geïnvesteerd in haar productielocaties in Nederland en Duitsland in onder meer Groenlo, Vilshofen en Landshut. Binnenkort wordt een grote uitbreiding van de locatie Waldkraiburg afgerond. Het project in Noord-Nederland past volgens de Vion-directie in de strategie van verbetering van dierenwelzijn, regionaliteit en een optimale infrastructuur.

Lees ook
Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

De jarenlange samenwerking tussen slager Pepijn Putman en vleesveehouder Ad Lam wordt getypeerd door drie gezamenlijke drijfveren: respectvol omgaan met dieren, werken met grondstoffen van topkwaliteit en het streven naar het lekkerste, meest malse stukje vlees voor de klant. “Ik wil niet goedkoop, ik wil een goede kwaliteit.”

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

Studenten van de SVO vakopleiding food in Goes bezochten de Biologische Angusfokkerij Poelzicht in ’s Heer Abtskerke. Onder begeleiding van hun praktijk vakdocent Adriaan van Moort kregen ze op de boerderij tekst en uitleg van René de Wilde en zijn vrouw Christine.

Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend.