Vion investeert miljoenen in Beierse vleesbedrijven

20 augustus 2014 Liza Bruggeling

Vion Food investeert miljoenen euro's in zijn Beierse bedrijven. Afgelopen juli hebben CEO Michiel Herkemij, COO Beef Bernd Stange en COO Pork Godert Tegelberg de nieuwe strategie gepresenteerd.

Hierbij is het investeren in en het uitbreiden van de Duitse vestigingen aangekondigd. De eerste concrete maatregelen op de productielocaties Waldkraiburg, Landshut en Vilshofen worden nu doorgevoerd.

Bijna de helft van alle investeringen gaat naar de uitbreiding van het slacht- en verwerkingsbedrijf in Landshut. De capaciteit van de Beierse locatie wordt zo goed als verdubbeld. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden (medio zomer 2015) kunnen in Landshut 21.000 varkens per week worden verwerkt in plaats van de eerdere 11.000 varkens.

Ook worden miljoenen geïnvesteerd in het slacht- en verwerkingsbedrijf Vilshofen. In Vilshofen wordt de modernste technische apparatuur geïnstalleerd, waardoor de productieprocessen verder worden geoptimaliseerd. Vion gaat ervan uit dat de betrokkenen van de minderheidsaandeelhouder, Producentengroep Südostbayern eG, instemmen met de investering in Landshut en Vilshofen.

Landshut en Vilshofen zijn voor Vion in Beieren centraal gelegen regionale bedrijven in de verwerking van varkensvlees en belangrijk voor de exportmarkt. Gelijktijdig investeert Vion in de Beierse productielocatie Waldkraiburg. In Waldkraiburg wordt het grootste runderslacht- en verwerkingsbedrijf gebouwd, binnen de totale organisatie. De capaciteit wordt verhoogt van 3.000 naar 4.500 runderen per week.

Gezien de concentratie van  varkensvleesproductie op de locaties Landshut en Vilshofen en de uitbreiding van de productielocatie Waldkraiburg, zullen de productielocaties in Straubing en Pfarrkirchen  op termijn  worden  gesloten. Daarnaast wordt ook de slachterij in Leutkirch gesloten, aangezien de runderen in de toekomst geleverd gaan worden aan de productielocaties in Buchloe en Crailsheim.

Altijd op de hoogte blijven?