Vion investeert 8 miljoen euro in productielocatie Apeldoorn

1 maart 2017

Vion maakt bekend voor circa 8 miljoen euro te gaan investeren in zijn varkensslachterij in Apeldoorn. De investering betreft een modernisering en uitbreiding van het bedrijf.

De investering maakt het mogelijk om te blijven voldoen aan de hoogste certificeringseisen die noodzakelijk zijn voor een mondiale afzet. ‘Vooral Azië is een groeimarkt, waar we veel kansen zien voor het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens’, aldus Frans Stortelder, Chief Operating Officer van de divisie Pork.

De investeringen in Apeldoorn verbeteren de positie van Vion in Nederland en op internationale markten, met name in Azië. Afnemers en wetgevers in Aziatische landen stellen hoge eisen aan de kwaliteit, traceerbaarheid en certificering van vlees. Dankzij moderne productiemethoden heeft Vion toegang tot een groot aantal markten wereldwijd. Om die positie te behouden en uit te bouwen is het cruciaal om te blijven zorgen voor de modernste productietechnieken. ‘Door deze investering in onze productielocatie in Apeldoorn zullen we bovendien in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken’, aldus Stortelder.

Uitbreiding en modernisering.

‘We investeren in modernisering en uitbreiding van het totale traject van de verwerking van varkensvlees in Apeldoorn: van uitbenerij tot expeditie’, vertelt Stortelder. ‘Naast een ingrijpende verbouwing van de ruimtes waar wordt uitgebeend zal ook een totaal nieuw geoutilleerde verpakkingsruimte worden ingericht, die met name gericht zal zijn op de Aziatische markt. Ook zal er een geheel nieuw koelsysteem voor karkassen worden geïnstalleerd. Met de investeringen kan Vion nog beter inspelen op specifieke eisen van afnemers wat betreft productmix.’

Optimalisatie footprint

De investering maakt deel uit van een groter programma dat tot een optimalisatie van de footprint leidt. Dit programma loopt sinds 2014: hierbij wordt het aantal productielocaties in Nederland en Duitsland teruggebracht, wordt gestreefd naar verbetering van de bezettingsgraad van bedrijven en worden overblijvende locaties gemoderniseerd en uitgebreid. De vernieuwingen passen bovendien in het streven van Vion om het accent van zijn beleid in belangrijke mate te richten op valorisatie (optimale verwaarding van door Vion verwerkte dieren) en een goede afstemming van productaanbod op de wereldwijde vraag met voor Vion open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië.

Altijd op de hoogte blijven?