Vion en Dierenbescherming promoten bio-vlees

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

BOXTEL – Vion en de Dierenbescherming hebben de handen ineen geslagen om biologisch varkensvlees te promoten.

BOXTEL – Vion en de Dierenbescherming hebben de handen ineen geslagen om biologisch varkensvlees te promoten.


Wie het merk Bio+ koopt kan meedoen aan een spaaractie waarmee prijzen gewonnen kunnen worden. Bovendien stelt Vion per ingestuurde bon een bedrag beschikbaar aan de Dierenbescherming.

Dit bedrag investeren de organisaties gezamenlijk in promotie en voorlichting over biologisch vlees.

Topdiner

Initiatiefnemer van de samenwerking is de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Hierin werken marktpartijen, overheid en maatschappelijke organisatie samen.


Zo loopt er op dit moment ook een landelijke actie ‘Proef de Aandacht’. Deze loopt tot en met 26 mei: wie in deze periode drie verschillende biologische producten tegelijk koopt maakt kans op een biologisch topdiner voor acht personen in een reizend biologisch restaurant.


In dit restaurant zijn vier spraakmakende Nederlandse koks de gastheer: Cas Spijkers, tv-kok Caspar Bürgi, bio-chef Eric van Veluwen, en de chef-kok van Restaurant Fifteen Ben van Beurten.

Wat vindt u?

Dierenwelzijn is hot. Danish Crown stuurt slachters zelfs op dierenwelzijnscursus. Vindt u dit een goede zaak? 

Doe mee aan de stelling!

Lees ook:

Biovlees wil maar niet doorbreken (4 april 2007)

Vlees met logo Dierenbescherming (27 april 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de Dierenbescherming

Alle berichten over Vion

Alle berichten over biologisch

Links:

Biologisch Convenant (deelconvenant 31 mei 2005)

Biologisch Convenant (2e deel, dec. 2004)

Biologisch Convenant (1e deel, mei 2001)

Wedstrijdformulier biologisch topdiner

Nederland gaat biologisch

Biologica

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?