Vion brengt Hackplus op de markt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

SON - Vleesproducent Vion brengt ook in Nederland Hackplus op de markt. Het gaat om gehakt waar groentevezels in verwerkt zijn.

SON - Vleesproducent Vion brengt ook in Nederland Hackplus op de markt. Het gaat om gehakt waar groentevezels in verwerkt zijn.

Het product houdt volgens Vion dezelfde smaak, maar bevat 30% minder zout en 30% minder vet. Hackplus kent plantaardige eiwitten en vezels en heeft zo min mogelijk declarabele allergenen (op korte termijn worden alle producten vrij van declarabele allergenen) en zo min mogelijk E-nummers .

Producten
De ‘30% vermindering’ van de Hackplus producten is een vermindering ten opzichte van het reguliere vleesproduct (dus Hackplus slavink t.o.v. reguliere slavink, Hackplus varkenssaucijs t.o.v. reguliere varkenssaucijs, etc). De productlijn bestaat uit een zevental varianten: rundergehakt (ongekruid), HOH gehakt (ongekruid), Rundersaucijs,
Varkenssaucijs, Rundervink, Slavink, Hamburger (rundvlees).

Het Hackplus gehakt (HOH- en rundergehakt) heeft geen ‘30% minder zout’ claim. Er zit slechts  0,04% toegevoegd zout in de producten en zodoende is dit gehalte niet met 30% verlaagd/te verlagen. De Nederlandse Hackplus wordt geproduceerd bij VION Food Schijndel en VION Food Groenlo.
 

Lees ook:
Vion zet nieuw gehakt af

Altijd op de hoogte blijven?