Vion brengt Hackplus op de markt

attachment-001_food-image-VLS14342I01

SON - Vleesproducent Vion brengt ook in Nederland Hackplus op de markt. Het gaat om gehakt waar groentevezels in verwerkt zijn.

SON - Vleesproducent Vion brengt ook in Nederland Hackplus op de markt. Het gaat om gehakt waar groentevezels in verwerkt zijn.

Het product houdt volgens Vion dezelfde smaak, maar bevat 30% minder zout en 30% minder vet. Hackplus kent plantaardige eiwitten en vezels en heeft zo min mogelijk declarabele allergenen (op korte termijn worden alle producten vrij van declarabele allergenen) en zo min mogelijk E-nummers .

Producten
De ‘30% vermindering’ van de Hackplus producten is een vermindering ten opzichte van het reguliere vleesproduct (dus Hackplus slavink t.o.v. reguliere slavink, Hackplus varkenssaucijs t.o.v. reguliere varkenssaucijs, etc). De productlijn bestaat uit een zevental varianten: rundergehakt (ongekruid), HOH gehakt (ongekruid), Rundersaucijs,
Varkenssaucijs, Rundervink, Slavink, Hamburger (rundvlees).

Het Hackplus gehakt (HOH- en rundergehakt) heeft geen ‘30% minder zout’ claim. Er zit slechts  0,04% toegevoegd zout in de producten en zodoende is dit gehalte niet met 30% verlaagd/te verlagen. De Nederlandse Hackplus wordt geproduceerd bij VION Food Schijndel en VION Food Groenlo.
 

Lees ook:
Vion zet nieuw gehakt af

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.