Vion biedt 3.300 extra mensen in Duitsland een vast contract aan

Vion-hoofdkantoor-Boxtel

De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst in Duitse vestigingen en beëindigt daarmee flexcontracten via bureaus.

Conform de eigen MVO-richtlijnen is Vion al in 2017 begonnen werknemers van externe dienstverleners over te nemen als die al langer bij het bedrijf werken. Vanaf 1 januari 2021 zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden.

De betreffende werknemers worden ingezet in de kernwerkzaamheden slachten, veredelen en verpakken. De medewerkers zijn hier al werkzaam. Vion neemt hiermee de verantwoording over voor de 3.300 werknemers. De afdeling HR wordt versterkt om de nieuwe taken op te pakken. Voor het vaste personeel blijft deze beslissing zonder gevolgen. Alle werknemers die momenteel bij Vion in Duitsland werken, behouden hun baan.

Hoogste prioriteit

Voor HR-directeur Roger Legath heeft de integratie van de flexkrachten de hoogste prioriteit: ‘Wij zijn overtuigd van de beslissing om in de nabije toekomst directe verantwoordelijkheid te nemen voor alle medewerkers, ongeacht de contractvorm. De komende tijd zullen we zeker te maken krijgen met taalbarrières, aangezien onze nieuwe werknemers voornamelijk afkomstig zijn uit Oost-Europese culturen. Om de natuurlijke afstand tussen de bestaande taalbarrières te overbruggen, bieden we taalcursussen, maar ook concrete ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van advies over instanties en overheden.’ De komende weken zal Vion via enquêtes de nieuwe medewerkers vragen hoe ze het beste ondersteund kunnen worden.

 
Lees ook
Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachthuiserkenning van slachterij Gosschalk geschorst. Dit betekent dat er voorlopig niet geslacht mag worden. De werkzaamheden van het bedrijf waarbij niet met levende dieren wordt gewerkt mogen wel doorgaan.