Vijf procent minder omzet voor slagers

attachment-001_food-image-VLS11422I01

DEN HAAG - Van januari tot en met mei 2009 behaalden de slagerijen en poeliers 5% minder omzet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

DEN HAAG - Van januari tot en met mei 2009 behaalden de slagerijen en poeliers 5% minder omzet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

De branche ondervindt net als veel andere branches de gevolgen van de teruglopende bestedingen van consumenten. In 2008 behaalden slagers en poeliers 0,7% minder omzet dan in 2007. Van alle bestedingen aan vlees komt 71% terecht in supermarkten. De slagerijen en poeliers zijn goed voor 23% van de consumentenmarkt. De slagersbranche bestaat momenteel uit 2.280 winkels.


 

2007

2008

2009 t/m mei

omzetontwikkeling ten opzichte van een jaar eerder

-3,4%

-0,7%

-5,4%

marktaandeel in vlees

23%

-

-

aantal winkels (slagers en poeliers)

2.480

2.420

2.280

aantal banen

14.100

14.200

-

 

Lees ook
‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

Na een eerste goedlopende zaak besloot slager Marcel Hamers nog een verswinkel te openen. Het pand met een oppervlakte van 600 m2 werd gestript en helemaal opnieuw ingericht. De 30 meter lange toonbank is de grote eye catcher.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...