Vier nieuwe meesters voor de slagersbranche

Vier-nieuwe-meesters-voor-de-slagersbranche

Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, heeft gisteravond bekend gemaakt dat Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij de titel ‘branche erkende meesterslager’ hebben gekregen. Daarnaast mogen Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl zich branche erkende meesterverkoper noemen.

De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Sinds gisteravond staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen.

Eerste werknemer

Hans-Peter Spaans is werkzaam Slagerij Ter Weele in Oene/Emst. Hans-Peter is de eerste werknemer die zich branche erkende meesterslager mag noemen. Zijn werkgever, Herman ter Weele, is sinds 2019 branche erkende meesterslager. De andere meesterslagers zijn ondernemer. Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen.

Christiaan Verkuijl is werkzaam bij Slagerij Van Roessel waar branche erkende meesterslager Dennis van Dun de scepter zwaait. Dennis draagt de meestertitel sinds 2018. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Op dit moment kent de branche naast bovenstaande nieuwe meesters de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede). Ook zijn er de volgende meesterverkopers: Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) en Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde).

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.

Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Vleesbranche: Vleestaks is niet effectief

Vleesbranche: Vleestaks is niet effectief

Verschillende politieke partijen willen een belasting op vleesproducten, de zogenaamde vleestaks invoeren. De vleesbranche verwijst dit idee naar de prullenbak en noemt het niet effectief, niet uitvoerbaar en soms zelfs contraproductief.