Vier nieuwe meesters voor de slagersbranche

Vier-nieuwe-meesters-voor-de-slagersbranche

Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, heeft gisteravond bekend gemaakt dat Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij de titel ‘branche erkende meesterslager’ hebben gekregen. Daarnaast mogen Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl zich branche erkende meesterverkoper noemen.

De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Sinds gisteravond staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen.

Eerste werknemer

Hans-Peter Spaans is werkzaam Slagerij Ter Weele in Oene/Emst. Hans-Peter is de eerste werknemer die zich branche erkende meesterslager mag noemen. Zijn werkgever, Herman ter Weele, is sinds 2019 branche erkende meesterslager. De andere meesterslagers zijn ondernemer. Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen.

Christiaan Verkuijl is werkzaam bij Slagerij Van Roessel waar branche erkende meesterslager Dennis van Dun de scepter zwaait. Dennis draagt de meestertitel sinds 2018. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Op dit moment kent de branche naast bovenstaande nieuwe meesters de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede). Ook zijn er de volgende meesterverkopers: Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) en Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde).

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Veel slagers doen goede zaken tijdens de coronacrisis, dankzij de komst van nieuwe klanten. Hoe zorg je ervoor dat die klanten ook na corona terugkomen? Ga met hen in gesprek, zegt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Hoevenaars weet waar ze over praat: vorig jaar werd zij benoemd tot branche erkende meesterverkoper.

Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Lekkerste Bal Gehakt 2021, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De keuring vindt plaats op 8 september. In 2020 won Marco van Strien deze vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt.