'Verwielen past bij Van Miert

attachment-001_food-image-VLS3910I01

BREUKELEN – De overgenomen pluimveeslachter Verwielen past goed binnen de activiteiten van Van Miert. Dat zegt Cees van Miert.

BREUKELEN – De overgenomen pluimveeslachter Verwielen past goed binnen de activiteiten van Van Miert. Dat zegt Cees van Miert.


Het vorige maand failliet verklaarde Verwielen in Hunsel wordt door Van Miert gekocht van curator Wil Saes in Roermond. De overdracht is op 2 oktober.


Lichte vleeskuikens

Van Miert verwerkt alleen zware vleeskuikens van 2,8 kilo. 'Met Verwielen kunnen we de lichte vleeskuikens van 2 kilo voortaan zelf verwerken', vertelt directeur Cees van Miert in het Agrarisch Dagblad.


Het bedrijf voldoet hiermee aan wensen van retailers en kippenvleesverwerkers. 'Onze vleeskuikenhouders zijn tot nu afhankelijk van ene andere pluimveeslachterij voor de afname van hun lichte dieren.'


Nieuwe slachtlijn

Van Miert gaat een nieuwe slachtlijn installeren in Hunsel. 'De huidige slachtlijn is verouderd, omdat vorige eigenaar Hay Verwielen niet meer investeerde in het bedrijf.' Het Breukelse bedrijf wil begin volgend jaar van start gaan met het slachten in Hunsel.


De bedoeling is dat daar 50.000 tot 60.000 vleeskuikens per dag worden geslacht. In Breukelen verwerkt Van Miert dagelijks 100.000 kuikens. De slachtcapaciteit komt begin volgend jaar uit op ruim 150.000 dieren per dag.


Lees ook:

Van Miert koopt failliete slachterij Verwielen (23 augustus 2007)


Faillissement Verwielen 'vreemd' (10 juli 2007)


Pluimveeslachterij Verwielen failliet (9 juli 2007)

 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over faillissementen

Lees ook
Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

De Nunspeetse vleeskuikenslachterij GPS is donderdag 26 november door de Gelderse rechtbank officieel failliet verklaard. Curator Frans van Oss onderhandelt met enkele grote voedingsbedrijven over een gehele of gedeeltelijke overname van het bedrijf, dat met 300 werknemers een van de grootste pluimveeslachterijen van Nederland was.'Ik heb hele serieuze...

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...