Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

4 januari 2023 Redactie Food

Foto: Verstegen Spices & Sauces

Verstegen Spices & Sauces is een van de drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

De andere genomineerden zijn De Noord-Hollandse Bierbrouwerij en Bakkerij Carl Siegert. De jury beoordeelde de drie nominaties als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming. De uitreiking van de award vindt plaats op 26 januari tijdens het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen.

Verstegen Spices & Sauces

De jury noemt twee voorbeelden waarop Verstegen werkt aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft haar op gas ingerichte processen omgebouwd naar elektrisch. Daarom kan het in 2023 bijna zonder gas opereren. Dit deed het bedrijf in goede samenwerking met de netbeheerder en gemeente Rotterdam. Het maakt de rest van de CO2-uitstoot goed op het eiland Sumatra in Indonesië. Hier werkt Verstegen samen met de lokale bevolking aan de opbouw van een gezond stuk grond. Hierop kunnen boeren kaneelbomen en andere gewassen laten groeien.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Altijd op de hoogte blijven?