Verstegen partner in de Nationale Week Zonder Vlees

JP180045539

Voor de derde keer vindt van 9 tot en met 15 maart de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Verstegen wil slagers inspireren met handige mixen en smaakvolle recepten.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees worden de consumenten gestimuleerd om geen vlees en vis te eten en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Om deze kleine verandering aan Nederland te initiëren, kan er een grote positieve impact gemaakt worden op mens, dier en milieu.

Toekomst

Verstegen-300x169 Duurzaamheid is één van de kernaspecten binnen de bedrijfsvoering van Verstegen. Dit is dan ook weer de aanleiding om dit jaar deel te nemen aan de Nationale Week Zonder Vlees. Door een week geen vlees te nuttigen, kan er een grote impact gemaakt worden om de CO2-uitstoot te verkleinen met 13.3 kg, wordt er 130 liter water bespaard en 770 gr geen dierenvlees geconsumeerd. Als familiebedrijf is Verstegen gewend om aan de toekomst te denken. 'We werken immers voor de kinderen van onze kinderen en willen een betere wereld voor de volgende generaties achterlaten', aldus het bedrijf.

Vega Binding mix

Verstegen wil professional tijdens de Nationale Week Zonder Vlees graag helpen met het inspireren van de klanten door lekkere vegetarische producten aan te bieden. Vegetarisch eten hoeft volgens het bedrijf niet ten kosten te gaan van de smaak. Daarom is afgelopen jaar de Vega Binding mix gelanceerd. De Vega Binding mix kan naar keuze worden aangevuld met de vertrouwde smaken van de andere Verstegen kruidenmixen of World Grills. Zo kunnen eindeloos vegetarische producten worden gecreëerd, zonder concessies te doen aan de smaak.

[intermezzo: 1]
Lees ook
KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van het menu van de toeristenklasse tijdens vluchten. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten aan De Telegraaf. De maatregel is niet in het kader van bezuinigingen, maar is onderdeel van het thema verduurzamen binnen de maatschappij. In de toeristenklasse wordt momenteel bij vluchten binnen Europa al geen vlees meer aangeboden;...

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

De populariteit van vleesvervangers neemt toe. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer dagelijks vlees te eten en kiezen in plaats daarvan voor een plantaardig alternatief. Reden voor een groep onderzoekers van Duke University uit de Verenigde Staten om te kijken naar de verschillen in voedingswaarde tussen vlees en vleesvervangers. Vlees...

Verstegen start Prosperous Farmer Community Programma

Verstegen start Prosperous Farmer Community Programma

Verstegen Spices & Sauces start samen met Indiase gezondheidsretailer Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited (Sri Sri Tattva) met de Prosperous Farmer Community. Dit programma moet ecosystemen verbeteren door landbouwmethodes toe te passen die met de natuur werken.