Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen_CBA

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties zet zich in om biodiversiteit te herstellen.

Prins Charles, de Prins van Wales richtte de CBA in 2020 op in het kader van de Sustainable Market Initiative. Al meer dan vijf decennia zet de Britse Charles zich in tegen klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit. Door wereldwijd stakeholders te zoeken die dezelfde visie delen, kan de duurzame toekomst versneld worden. Dit jaar heeft Verstegen zich, samen met vier andere organisaties, aangesloten bij de alliantie.

"Vanaf 2021 is er een mogelijkheid om de inkoop van kruiden en specerijen uit regeneratieve bronnen te halen", schrijft Verstegen in het persbericht. "Dit willen we ook in de toekomst uitbreiden. Daarom is ons lidmaatschap van de CBA een logische stap. Door ons aan te sluiten bij de CBA, kunnen we op grotere schaal kruiden en specerijen van hoge kwaliteit inkopen die afkomstig zijn van CBA-landbouwprojecten die regeneratief, maatschappelijk verantwoord en volledig traceerbaar zijn. Ook in de toekomst."

Verstegen

Verstegen verkoopt al tientallen jaren hoogwaardige kruiden en specerijen aan diverse markten binnen en buiten Europa. Kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke kernwaarden voor Verstegen. "Om die reden voeren wij een actieve duurzame inkoopstrategie en -beleid. In de afgelopen jaren zijn wij wereldwijd meerdere projecten gestart waarbij we streven naar zo veel mogelijk waarde toevoeging in de oorsprongslanden. Zo is Verstegen in 2019 gestart met het implementeren van duurzame landbouwmethodes in landen van de oorsprong, zoals agroforestry. Een van de voordelen van deze methode is dat we de biodiversiteit plaatselijk kunnen herstellen."  

Lees ook
Degens organiseert BoerenBBQ voor versspecialist

Degens organiseert BoerenBBQ voor versspecialist

Kruidenspecialist Degens nodigt zijn relaties in de ambachtelijke verssector uit voor een inspirerende BBQ. De BoerenBBQ vindt plaats op 14 mei in Enspijk. TV kok René Pluijm geeft er acte de présence.Degens - leverancier van kruiden, specerijen, marinades en sauzen voor de ambachtelijke sector - wil de versspecialist en versproducent actief ondersteunen....

Groot vlees op de barbecue blijft in trek

Groot vlees op de barbecue blijft in trek

Steeds vaker vervangen grote stukken vlees op de barbecue de bekende satéstokjes, hamburgers en barbecueworsten. Deze trend zet ook in 2019 onverminderd door. Daarnaast biedt het aanbieden van een complete maaltijd kansen, dus vergeet naast vleesproducten ook de voor-, bij- en nagerechten niet!De trend ‘groot vlees op de barbecue’ zien we ook in 2019,...

VIP 2019 zet in op inspiratie en netwerken

VIP 2019 zet in op inspiratie en netwerken

De lustrumeditie van VIP 2019 werd goed bezocht op 1 en 2 april in Expo Houten. Verdeeld over drie hallen was er ruimte voor de beurs, workshops, bbq-plein en markt van de toekomst.Voor VIP 2019 zijn alle drie de hallen in Expo Houten benut. In hal 1 zijn de standhouders te vinden primair gericht op de slagerij. Aansluitend op deze hal is ook dit jaar...