Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Openingsplan Stap 4

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

De basisregels blijven ook na 26 juni van kracht. Dat betekent: houdt 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Wat verandert er 26 juni?

1. Mondkapjesplicht verdwijnt grotendeels
De mondkapjesplicht vervalt voor een groot deel. Alleen in ruimtes waar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden, zoals in het OV, blijft de plicht bestaan. Dit betekent dat klanten in de winkel geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Het winkelpersoneel moet dit wel als ze geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

2. Meer mensen in de winkel
Er mogen meer mensen in de winkel. Dit gaat op basis van het aantal vierkante meters. Het aantal wordt verhoogd van 1 bezoeker per 10 m²  naar 1 bezoeker per 5 m². Het is verplicht om in de winkel desinfecterende handgel te hebben. 

3. Meer zitplekken bij de horeca
Bij bakkers, slagers en vispecialisten die een lunchroom of andere eetgelegenheid hebben is geen limiet meer op het aantal zitplekken binnen de 1,5 meter-regel.  Zowel binnen als buiten mogen zij 100% van de anderhalvemetercapaciteit gebruiken. Wel dienen gasten vaste zitplekken te hebben, moeten zich registreren en de gezondheidschecks invullen.

 

4. Alcoholverkoop
Het verbod om alcohol te verkopen na 22.00 vervalt vanaf 26 juni. 

Wilt u meer weten over wat er wel en niet kan of heeft u vragen. Neem dan contact op met uw branche vereniging.

 

 

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

In 2022 gaat Omroep Brabant voor de 25e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers en innovatieve worstenbroodbakkers kunnen zich nu inschrijven voor deze jubileumeditie.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”