Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Mondkapje_unsplash

Foto: Mika Baumeister/Unsplash

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.

De omikronvariant baart het kabinet nog steeds veel zorgen. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen kan volgens minister Ernst Kuipers grote gevolgen hebben voor de maatschappij. Daarom is besloten om de horeca en de culturele sector, zoals theaters en musea, gesloten te houden.

Mondkapjes

Daarnaast scherpt het kabinet het mondkapjesadvies aan. Geadviseerd wordt om overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden een mondkapje te dragen. Niet alleen in de winkels, maar bijvoorbeeld ook op de drukke winkelstraten. 

Ook adviseert het kabinet om een medisch mondkapje te dragen. Stoffen of zelfgemaakte mondkapjes raden ze af.

Bakker, slager, vishandel en slijter

Voor bakkers, slagers, vishandelaren en slijters verandert er dus niet heel veel. Zij mogen nog steeds open blijven tot 20.00 uur. Er geldt een mondkapjesplicht en een maximum van één bezoeker per 5m2 meter. Ondernemers met een horecagedeelte moeten deze gesloten houden.

Zorg ervoor dat alles goed is geregeld in de winkel. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken. Geef duidelijk aan hoeveel klanten er in de winkel mogen en markeer zowel binnen als buiten de winkel waar klanten mogen staan. Zorg er voor dat zowel medewerkers als klanten een mondkapje dragen. Hang een kuchscherm op en maak regelmatig de pinautomaat schoon. Introduceer eventueel een gastheer/vrouw om alles in de winkel in goede banen te leiden.

De volgende persconferentie staat gepland voor 25 januari. Hopelijk is er dan weer meer mogelijk. Ga voor meer informatie naar de website van de rijksoverheid.

 

Dossiers
Lees ook
Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.