Vers Vleesboerderij Savelkouls genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022

28 februari 2022 Redactie Vleesmagazine

Vers Vleesboerderij Savelkouls is genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022. Deze presitigieuze ondernemersprijs voor de agrarische sector wordt in 2022 voor de 26e keer uitgereikt. Donderdag 31 maart maakt minister Henk Staghouwer de winnaar bekend in De Basiliek te Veenendaal.

De titel Agrarisch Ondernemer van het jaar geeft erkenning aan ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden. Een onafhankelijke jury beslist welke ondernemer wint. Naast de titel ontvangt deze winnaar ook een € 12.500. Ook is er publieksprijs, waarvoor online gestemd kan worden.

Vers vleesboerderij Savelkouls

De jury bracht eerder de lijst van tien kandidaten terug naar vijf. Een van deze genomineerden is Vers vleesboerderij Savelkouls. Henri, Jolanda en Lieke Savelkouls in Empel. De onderneming begon als varkenshouderij, maar Henri wilde meer aan de varkens verdienen dus kwam er een boerderijwinkel en slachterij bij. “We verkopen varkensvlees van onze eigen boerderij en we slachten onze varkens zelf. Zo kunnen we onze klanten precies vertellen waar ons vlees vandaan komt”, aldus Lieke in Vleesmagazine 5-2021.

Genomineerden

In de finale neemt is Vers vleesboerderij Savelkouls het op tegen vier andere ondernemers. Dat zijn allereerst De Zeekraal. Gerben en Jolanda Bakker runnen deze zuivelboerderij met schapen in Oosterend. Daarnaast zijn de twee akkerbouwbedrijven Beemster Valery van Bram, Willem en Cees Francis, en Zonnegoed vof van Joost van Strien en Christiaan Feickens genomineerd. En tot slot Kievit biologische groentepakketten en tuinbouw van Sebastiaan Bos. 31 maart weten we wie er met de prijs vandoor gaat.

Agrarisch Ondernemer van het jaar

Agrarisch Ondernemer van het jaar is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. Deze verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, De Heus, Nationale Nederlanden en Hardeman Veenendaal.

Wij spraken Lieke Savelkouls vorig jaar over Vers Vleesboerderij Savelkouls en haar opleiding bij SVO vakopleiding Food. Lees dit artikel terug in Vleesmagazine 5 of online.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?