Verpakte maaltijd intact op het bord

attachment-001_food-image-VLS7708I01

ONSALA - Innovative Design of Scandinavia AB heeft een verpakking ontwikkeld waarbij zorgvuldig opgemaakte kant-en-klaarmaaltijden makkelijker en intact op het bord kunnen worden geschoven.

ONSALA - Innovative Design of Scandinavia AB heeft een verpakking ontwikkeld waarbij zorgvuldig opgemaakte kant-en-klaarmaaltijden makkelijker en intact op het bord kunnen worden geschoven.


Kant-en-klaarmaaltijden die opgewarmd worden, hebben daarna altijd het probleem dat het op een bord moet worden overgebracht. Vaak is dit een geknoei, waardoor het zorgvuldig opgemaakte menu er op het bord als een rommeltje uitziet.


Het nieuwe verpakkingsprincipe is eenvoudig, meldt Pakblad. De maaltijdfabrikant vult de tray of menuschaal van bovenaf met de mooi opgemaakte schotel, die kan bestaan uit diverse maaltijdcomponenten (1) en sluit het af (2).




Na het opwarmen wordt de verpakking op het bord gezet (3) en kan de bodem losgetrokken worden van het tray (4).


De bodem bestaat uit een seal van hittebestendig PP en CPET, met aan één van de hoekzijden een extra lange lip. Na het lostrekken opent de folie in één ‘krullende’ beweging.




De rest van de verpakking wordt eraf gehaald (5) en de schotel ligt mooi opgemaakt op het bord (6), klaar om gegeten te worden


Het concept wordt vanuit Scandinavië verder uitgebouwd op de Europese markt. De Benelux moet daarbij de springplank zijn.


'De Benelux-markt is cruciaal voor onze Europese strategie', zegt algemeen directeur Richard Gillblad van het Zweedse bedrijf tegen Pakblad.


Innovative Design of Scandinavia verwacht de eerste trays in het voorjaar van 2010 in de Benelux te leveren.


Lees ook:

Suppack sluit de deuren (27 oktober 2009)

Vion onderzoekt beter verpakken van vlees (8 september 2009)

Maaltijd warmt zichzelf op (10 augustus 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over verpakken

Alle berichten over maaltijden

Lees ook
Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederlanders, en dan met name volwassenen tussen 18 en 40 jaar, eten steeds vaker kant-en-klaar of thuisbezorgde maaltijden. Mensen ervaren tijdnood, hebben vaker geen zin om te koken, maar vinden gezond en lekker eten wel belangrijk.

Empack najaar 2021 in ‘s-Hertogenbosch

Empack najaar 2021 in ‘s-Hertogenbosch

Vakbeurs Empack vindt ook dit jaar weer doorgang. De vakbeurs voor verpakkingstechnologie vindt in 2021 op 8 en 9 september plaats in de Brabanthallen.