Verpakte maaltijd intact op het bord

27 november 2009 Tom van der Meer

ONSALA - Innovative Design of Scandinavia AB heeft een verpakking ontwikkeld waarbij zorgvuldig opgemaakte kant-en-klaarmaaltijden makkelijker en intact op het bord kunnen worden geschoven.

ONSALA - Innovative Design of Scandinavia AB heeft een verpakking ontwikkeld waarbij zorgvuldig opgemaakte kant-en-klaarmaaltijden makkelijker en intact op het bord kunnen worden geschoven.


Kant-en-klaarmaaltijden die opgewarmd worden, hebben daarna altijd het probleem dat het op een bord moet worden overgebracht. Vaak is dit een geknoei, waardoor het zorgvuldig opgemaakte menu er op het bord als een rommeltje uitziet.


Het nieuwe verpakkingsprincipe is eenvoudig, meldt Pakblad. De maaltijdfabrikant vult de tray of menuschaal van bovenaf met de mooi opgemaakte schotel, die kan bestaan uit diverse maaltijdcomponenten (1) en sluit het af (2).




Na het opwarmen wordt de verpakking op het bord gezet (3) en kan de bodem losgetrokken worden van het tray (4).


De bodem bestaat uit een seal van hittebestendig PP en CPET, met aan één van de hoekzijden een extra lange lip. Na het lostrekken opent de folie in één ‘krullende’ beweging.




De rest van de verpakking wordt eraf gehaald (5) en de schotel ligt mooi opgemaakt op het bord (6), klaar om gegeten te worden


Het concept wordt vanuit Scandinavië verder uitgebouwd op de Europese markt. De Benelux moet daarbij de springplank zijn.


'De Benelux-markt is cruciaal voor onze Europese strategie', zegt algemeen directeur Richard Gillblad van het Zweedse bedrijf tegen Pakblad.


Innovative Design of Scandinavia verwacht de eerste trays in het voorjaar van 2010 in de Benelux te leveren.


Lees ook:

Suppack sluit de deuren (27 oktober 2009)

Vion onderzoekt beter verpakken van vlees (8 september 2009)

Maaltijd warmt zichzelf op (10 augustus 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over verpakken

Alle berichten over maaltijden

Altijd op de hoogte blijven?