Verpakkingsleed bij vleeswaren

SLAGERSWERELD - Uit onderzoek van het Reumafonds blijkt dat voorverpakte vleeswaren op nummer één staan op de lijst van meest irritante verpakkingen. Dat vinden niet alleen mensen met reuma.

SLAGERSWERELD - Uit onderzoek van het Reumafonds blijkt dat voorverpakte vleeswaren op nummer één staan op de lijst van meest irritante verpakkingen. Dat vinden niet alleen mensen met reuma.

Op het Binnenhof in Den Haag neemt minister van Economische zaken Maria van der Hoeven vandaag, op Wereld Reumadag, de resultaten van de enquête in ontvangst. Tijdens deze uitreiking lopen er levensgrote voorverpakte nephammen rond.

Handfunctie
Iedereen kent ze wel, plastic verpakkingen van bijvoorbeeld vleeswaren en kaas die maar moeilijk open gaan. Voor mensen met reuma die een verminderde handfunctie hebben is dit vaak nog veel problematischer en is bovendien de lijst met 'moeilijke' artikelen veel langer. Ook schroefdeksels op potten pindakaas en jam leiden tot bovengemiddeld veel pijn en ergernis bij het openen, net als de hardplastic doordrukstrips van frisdrank- en sappakken.

Het fonds doet daarom een oproep aan de industrie om de verpakkingen openingsvriendelijker te maken.

Lees ook
Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations is terug: 17 en 18 november 2021 stond Taets in Zaandam in het teken van (consumenten)verpakkingen. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “We hebben als organisatie echt enorm genoten bij het zien van de gesprekken die onze exposanten, partners en bezoekers met elkaar hadden. Daarnaast waren wij...

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.