Verbufa helpt influencer Eke Bosman bij ontwikkeling van eigen snack

Verbufa-1

Influencer Eke Bosman duikt in een nieuw culinair avontuur. De populaire Instagrammer heeft een eigen snack bedacht, maar de ontwikkeling daarvan blijkt lastiger te zijn dan hij van te voren had gedacht. Gelukkig krijgt hij goede hulp van Verbufa.

Als ‘Snackspert’ proeft en recenseert Bosman al jaren de meest uiteenlopende snacks uit binnen- en buitenland. Hij deelt zijn bevindingen met zijn 21,5 duizendvolgers op Instagram. Bosman: ‘Tijdens al dat snacken kwam steeds vaker de vraag in mij naar boven: waarom ga ik zelf niet mijn eigen snack ontwikkelen?’

Verbufa-2-300x169 Eke bedacht een lekkernij op basis van kippenvlees met komijn, gevuld met een barbecuesaus en een paneerlaag. Ook had hij ideeën over de smaak en vorm van de snack. Maar na meerdere mislukte pogingen in zijn eigen keuken, klopt Bosman uiteindelijk aan bij Verbufa. Dit Amersfoortse bedrijf levert machines en installaties voor de voedingsmiddelindustrie en begeleidt de klant tijdens het gehele traject van grondstof tot verpakking.

Bijzondere samenwerking

Verbufa gaat de uitdaging graag aan om de zelfbedachte snack te ontwikkelen. Ron van den Breemer, technisch specialist van Verbufa, en Bosman kijken terug op een bijzondere samenwerking. ‘Met een team van vakspecialisten en voedingstechnologen hebben wij onze expertise en productkennis ingezet om Eke te helpen’, aldus Van den Breemer. Bosman vult enthousiast aan: ‘Ongelofelijk om te zien hoe Verbufa mijn idee zo gemakkelijk van de tekentafel naar het eindproduct heeft gebracht. Het was echt heel cool om met deze specialisten samen te werken!’

Een droom die uitkomt

Verbufa-3-300x169 Het maken van zijn eigen snack is voor Bosman een droom die uitkomt: ‘Wat begon als een grap is werkelijkheid: een krokante snack met saus vanbinnen, precies zoals ik hem lekker vind.’ Mocht Bosman echt tot productie over willen gaan, dan beschikt Verbufa over de meest geavanceerde apparatuur. ‘Onze machines zijn voorzien van de allernieuwste technieken, en halen zeer hoge productieaantallen, tot wel 1000 gevulde snacks per minuut!’, aldus Van den Breemer. Bosman lacht en besluit met een knipoog: ‘Ik ben nog op zoek naar een producent om het op de markt te brengen. Wie interesse heeft, mag me altijd bellen!’

De video’s van het ontwikkelen van ‘de Sneke van Eke’ zijn vanaf 9 mei vier weken lang elke zaterdag online te zien op het Instagram account van @snackspert en op de website, YouTube-, Vimeo- en Instagramaccount van Verbufa.

 

 
Lees ook
Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Online supermarkt versnelt de overstap naar Beter Leven-kip. Vanaf 7 mei bezorgt de online supermarkt alleen nog maar verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De kipvleeswaren volgen later.