De productie start in een fabriekslocatie die vanaf komende jaarwisseling zal worden verbouwd. De 3000 vierkante meter grote hal krijgt een productiecapaciteit voor vegetarisch vlees, voor 50 miljoen maaltijden, meldt evmi.nl. Omdat de hal geen bestemming voor de productie van food had, start de verbouwing pas aan het eind van het jaar. Tot die tijd wordt een inrichtingsplan ontwikkeld. Feitelijk blijft alleen de buitenkant hetzelfde, de inrichting wordt helemaal veranderd. Bij een maximale productie biedt de locatie werk aan 20 tot 25 medewerkers, verwacht Korteweg. De productie zal van start gaan met 5 tot 10 arbeidskrachten.
Verdere groei
In 2015 zet de Vegetarische Slager vegetarische producten af voor 6 miljoen maaltijden, in 2016 wordt dat naar verwachting 10 miljoen. Eigen productie wordt hierdoor interessant, zeker omdat ook de komende jaren verdere groei verwacht wordt. En omdat het bedrijf zo veel mogelijk biologisch wil produceren, kan met een eigen productie ook makkelijker worden voldaan aan bio-certificeringseisen, stelt Korteweg. Daarnaast wordt volgens hem met zelf produceren de kwaliteitscontrole makkelijker.
Het pand in Breda is gekocht uit een internetveiling. Op 1 november presenteert het bedrijf de plannen in het pand aan Markhek 5.