Vegetarische recepten naar Henk Jan Ormel

attachment-001_food-image-VLS6721I01

DEN HAAG – De Partij voor de Dieren roept mensen op vegetarische recepten op te sturen voor CDA-kamerlid Henk Jan Ormel.

DEN HAAG – De Partij voor de Dieren roept mensen op vegetarische recepten op te sturen voor CDA-kamerlid Henk Jan Ormel.


Ormel eiste vorige week een verbod op het vegetarische kookboek van het Voedingscentrum. Ormel vindt dat het ministerie van LNV waar hetVoedingscentrum een deel van is, geen propaganda mag maken voor het niet-eten van vlees.


Webstrijd

Lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, Natasja Oerlemans heeft nu een 'webstrijd' uitgeschreven ‘om het vleesgeworden cynisme van het CDA te doorbreken met lekkere hapjes’.


Vegetarische recepten kunnen worden ingestuurd via de website van de Partij voor de Dieren. De vijf meest originele inzendingen worden beloond met het meest omvangrijke vegetarische kookboek ooit: De Dikke Vegetariër van New York Times foodcolumnist Mark Bittman.


‘Het boek telt meer dan duizend pagina’s en tweeduizend vegetarische recepten en is nog steeds niet verboden’, aldus Oerlemans.

Lees ook:

CDA wil verbod op vegetarisch kookboek (22 april 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vegetariërs


Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.