Vegan producten in maaltijdboxen lijkt logische stap

Veggie Lovers 1

Vegetarische en veganistische producten vormen niet langer een kleine, specialistische niche. Zowel de vraag naar als het aanbod in lekkere en gezonde vleesvervangers groeit. Uitbreiding van vegetarische en veganistische recepten in de maaltijdboxen lijkt een logische stap. Zo neemt Marley Spoon vleesvervangers van The Veggie Lovers op in het receptenaanbod.

Nu meer mensen thuiszitten, is de vraag naar maaltijdboxen gestegen. Mensen willen bewuster eten en ook de vraag naar vegetarische gerechten in een maaltijdbox zit in de lift. Aanbieder Marley Spoon speelt hier goed op in en kiest er weloverwogen voor om deze categorie verder uit te breiden. Klanten bepalen zelf de inhoud van hun box waarbij ze wekelijks kunnen kiezen uit dertig nieuwe vlees, vis en/of vegetarische recepten. Niet alleen ideaal voor de vegetariërs onder ons, maar ook voor de flexitariërs is er keuze genoeg voor af en toe een smaakvol gerecht zonder vlees.

Eind december konden klanten al kennismaken met de Vegan Gehaktballetjes van The Veggie Lovers. Binnenkort volgen ook boxen met The Veggie Lovers Vegan Braadworst en The Veggie Lovers Vegan burger.

Gezonde en duurzame levensstijl

‘We werken graag samen met Future Food Group en voegen hun veganistische en vegetarische opties van het merk The Veggie Lovers toe aan ons menu’, merkt Kay de Wolff, Senior Category Manager EU bij Marley Spoon. ‘Onze veganistische en vegetarische recepten ondersteunen een gezonde en duurzame levensstijl.’

The Veggie Lovers, ontwikkeld door Future Food Group, biedt een uitgebreid assortiment vleesvervangers onderverdeeld in traditionele vleesvervangers als burgers, worstjes en gehakt, maar ook diverse smaken reepjes als kip en reepjes als rund en tevens broodbeleg. Met het brede assortiment valt eindeloos te variëren.

Nieuwste generatie vleesvervangers

Veggielovers-2-260x300 ‘Met The Veggie Lovers kan elke maaltijd omgetoverd worden naar een heerlijke maaltijd zonder vlees’, licht Laurens Kraaijenbrink van Future Food Group toe. ‘We zien dat een deel van de consumenten die minder vlees wil eten, soms moeite heeft om het vleescomponent op een volwaardige manier te vervangen. Marley Spoon bewijst op een creatieve manier dat de nieuwste generatie vleesvervangers uitermate geschikt zijn om vlees algeheel te vervangen, zonder afbreuk te doen aan smaak, mondgevoel en beleving.’

Het aanbod aan diversiteit in vleesvervangers groeit. Daarbij is bij de ontwikkeling van nieuwe producten ook een slag gemaakt qua smaak, textuur en voedingswaarde. De vleesvervangers van The Veggie Lovers bevatten toegevoegde vitamine B12 en ijzer en zijn op basis van Europese duurzame soja geproduceerd. Kraaijenbrink: ‘De producten zijn tevens arm aan verzadigde vetten, rijk aan eiwitten, maar vooral gezond en erg lekker.’

 
Lees ook
Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de slagersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?

In gesprek met elkaar

In gesprek met elkaar

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.