Veertig slagers bij kick-off Dag van de Slager

18 april 2013 Edwin Rensen

Om 11.55 uur stonden vandaag bijna 40 slagers als een levend schilderij stil op het Museumplein in Amsterdam. Deze ‘kunstvorm’ vormde de aftrap van de Dag van de Slager.

De Dag van de Slager vindt plaats op donderdag 18 april bij meer dan 340 slagers in Nederland en heeft als thema de ‘Kunst van de slager’. Om 11.55 uur nam voorzitter Ad Bergwerff van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en voorzitter van de Commissie Ambachtseconomie het woord. ‘Ambachten zijn onmisbaar en vormen een vitale motor voor onze economie. Wij staan als ambachtelijke sector voor een uitdaging: zorgen dat jonge mensen hun weg vinden naar een ambachtelijk beroep. De vraag naar vakmensen blijft bestaan. Denk aan slagers maar ook aan loodgieters, kappers, bakkers of groenteboer. Werken met je ‘handen’ is tegenwoordig meer dan dat. Innovatief, vakmanschap, ondernemerschap en creativiteit zijn steekwoorden die het ambacht van nu kenmerken.’

Op donderdag 18 april vindt voor de eerste keer in Nederland de Dag van de Slager plaats. Deze is in het leven geroepen om kinderen, jongeren en consumenten (hernieuwd) kennis te laten maken met de slagerij. Meer informatie en een overzicht van deelnemende slagers is te vinden op www.dagvandeslager.nl.

Altijd op de hoogte blijven?