VAS in modern jasje

SLAGERSWERELD - De Borchlandhal is maandag 12 en dinsdag 13 november het decor van een vleugje ouderwetse Amsterdamse gezelligheid. Maar de Nationale Slagersvakbeurs verníeuwt ook. Organisator Peter Laan verwelkomt de standhouders en slagers dit jaar in een Hollywoodachtige sfeer.

SLAGERSWERELD - De Borchlandhal is maandag 12 en dinsdag 13 november het decor van een vleugje ouderwetse Amsterdamse gezelligheid. Maar de Nationale Slagersvakbeurs verníeuwt ook. Organisator Peter Laan verwelkomt de standhouders en slagers dit jaar in een Hollywoodachtige sfeer.

Peter Laan is in de laatste weken voor het evenement een tevreden man. De aanmeldingen kwamen wat langzaam op gang, maar inmiddels stromen ze dan toch binnen bij het VAS-kantoor, gelegen op het Amsterdamse Food Center. Inmiddels heeft Laan al aanvragen voor stands moeten afwijzen omdat de beurs vol is.

Rode loper
Standhouders en bezoekers uit het hele land zullen zien dat de VAS met de tijd meegaat; zo ondergaat de entree van de tentoonstellingshal een metamorfose. Na de ontvangst door gastvrouwen komen bezoekers over een rode loper binnen, betreden de Walk of Fame waarop de winnaars van de Nationale Slagers Vakwedstrijden vanaf 2000 op vloertegels zijn terug te vinden zijn, en begeven zich tenslotte op de beursvloer. Iedere 75e bezoeker ontvangt een bioscoopbon.

Aangezien slagers steeds meer de traiteurkant op lijken te gaan heeft de VAS daar in de organisatie van de vakwedstrijden rekening mee gehouden. Bij deze traditionele competititie zal een deelnemer, als die algemeen kampioen wil worden, dit jaar voor het eerst een traiteurproduct móeten inzenden, naast de worstmakerij-producten.
Op maandag 12 november is de aanvang 12.30 uur en de sluiting 23 uur. Op de tweede beursdag (13 november) starten de activiteiten om 14 uur en eindigen om 22 uur.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen hebben om te investeren én dat er sinds lange tijd makkelijker nieuwe medewerkers te vinden zijn.Vanaf dit schooljaar gaan fors meer studenten een mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij volgen bij SVO. Tijdens deze deeltijdopleiding leren...

Nieuw bestelplatform Nextdeli binnenkort van start

Nieuw bestelplatform Nextdeli binnenkort van start

Ondernemer en slagerszoon Ben Hansen start binnenkort met het nieuwe bestelplatform Nextdeli. In eerste instantie is het online platform bestemd voor slagers, poeliers en delicatessewinkels. Daarna wordt het verder snel uitgebreid richting kaas, brood, banket, vis en agf. Ben Hansen, initiatiefnemer van Nextdeli. Ben Hansen, eigenaar van myBusinessBoost...

Online Slagerij The Butchery ziet omzet verzesvoudigen

Online Slagerij The Butchery ziet omzet verzesvoudigen

In bepaalde branches biedt de coronacrisis kansen. Zo verzesvoudigt online slagerij The Butchery de omzet in april en aan die groei lijkt nog lang geen einde te komen. ‘Het online succes is een combinatie van factoren, maar het Covid-19 virus was zeer zeker het laatste zetje in de rug’, aldus eigenaar Bert-Jan Lantinga.The Butchery is ontstaan vanuit...