Varkensvlees mogelijk de oorzaak hepatitis E

Het RIVM onderzoekt momenteel of varkensvlees de oorzaak is van de sterke toename van het aantal mensen met een hepatitis E-besmetting. Waarschijnlijk zijn varkens de oorzaak van de stijging: de helft van de Nederlandse varkens is besmet met het virus.

Het onderzoek richt zich behalve op het vlees van de dieren ook op een besmetting via mest en oppervlaktewater. Hepatitis E zou via dat water op gewassen terecht kunnen komen, meldt de NOS op haar site.

Uitkomsten afwachten

De KNS houdt het nieuws goed in de gaten. ‘Het is wijs om af te wachten wat de uitkomsten zijn van het onderzoek van de RIVM. Zodra zij met uitkomsten komen, zullen er waarschijnlijk ook gelijk landelijke voorschriften komen hoe met varkensvlees om te gaan.’

Klanten adviseren

‘Mochten klanten met vragen komen bij de slagers. Dan kunnen zij de klanten het beste zo goed mogelijk adviseren hoe met vlees om te gaan. Het is altijd belangrijk om hygiënisch met vlees om te gaan. Zeker nu in de barbecuetijd is het belangrijk om alert te zijn. Het is onverstandig om een schaal met vlees lang in de zon te laten staan. Een goede garing is ook uitermate belangrijk, verhit het vlees voldoende en laat het goed door garen’, vertelt de KNS.

Lees ook
SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft voor haar leden een nieuwe campagne opgezet rondom de thema’s zomer, barbecue en samen eten. Het doel van de campagne is om “de slager en het ambacht positief in beeld te brengen.”

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.