Variaties op deksel bovenbil

7 december 2007 Slagerswereld

De deksel van de bovenbil is een mager stuk vlees dat vaak wordt gebruikt voor goedkope lappen. Toch is het mogelijk om de lap op te waarderen. Snijd het vlees in reepjes en gebruik het in wokschotels. Maak het product niet al te ingewikkeld en maak gebruik van kant-en-klare wokschotelpakketten die tegenwoordig overal verkocht worden. Werk eens met ongewone combinaties die pakken vaak heel verassend uit.

Gyrosschotel

Grondstoffen:

Varkensreepjes van de deksel bovenbil of andere mager delen

Hulpstoffen per kilo:400 gram Italiaanse wokgroente (AH)

50 gram Gyrosmelange (Euroma)

Bewerking:Snijd mooie gelijkmatige reepjes en kruid deze met 50 gram Gyrosmelange per kilo. Meng daarna de licht geblancheerde Italiaanse wokgroenten erdoor. Deze mix van groenten bestaat uit prei, courgettes, paprika, uien en wortel. Maak niet te veel van tevoren maar presenteer kleine porties. Dat komt de kwaliteit en de versheid ten goede. Kort en snel wokken.

Tip:Serveer de gyrosschotel in de toonbank in combinatie met een paar zachte broodjes. Dat brengt de klanten op een idee.


Schotel Oriëntal


Grondstoffen:Varkensreepjes van de deksel bovenbil of andere mager delen.


Hulpstoffen per kilo:400 gram Chinese wokgroenten (AH)

25 gram Oriëntaalse kruiderij (Euroma)

Bewerking:Er mogen in het reepjesvlees geen harde zenen en andere ongerechtigheden zitten. Het vlees moet zacht zijn en snel gaar gemaakt kunnen worden. Meng de kruiden er door heen en voeg er de geblancheerde Chinese groenten aan toe. Kenmerkend voor deze melange is de aanwezigheid van onder andere taugé en kool. Presenteer de schotel eens voorverpakt op het aanlooppunt van de toonbank. Plaats de bereidingstijd erbij.

Tip:Calculeer een portie gekookte rijst mee in de verkoopprijs van de schotel en geef de rijst gratis mee.


CajunschotelVarkensreepjes van de deksel bovenbil of andere magere delen

Grondstoffen:

Hulpstoffen per kilo:400 gram Japanse wokgroenten (AH)

25 gram Cajunmelange mcz (Euroma)

Bewerking:De Japanse wokgroenten bevatten onder andere: witte kool, rode ui en champignons. Daardoor ontstaat er een andere smaak. Zeker in combinatie met de Cajunmelange mcz. Blancheer de groenten licht en vermeng ze met de gekruide reepjes. Meng voorzichtig zodat de groente-ingrediënten mooi van structuur blijven. Presenteer de schotel en laat de klanten eens proeven. De cajunschotel is snel te bereiden.

Tip:Meng door deze schotel voorgekookte krieltjes.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?