Variaties met kalfsvlees

7 december 2007 Slagerswereld

De kalfsvleesconsumptie in Nederland stijgt. Reden genoeg om het roze malse vlees met een laag vetgehalte nog eens goed bij de klanten onder de aandacht te brengen. Hoewel kalfsvlees tegenwoordig het hele jaar door vers verkrijgbaar is, is het voorjaar hét moment om lekkere kalfsvleesproducten in de slagerij te presenteren.

De kalfsvleesconsumptie in Nederland stijgt. Reden genoeg om het roze malse vlees met een laag vetgehalte nog eens goed bij de klanten onder de aandacht te brengen. Hoewel kalfsvlees tegenwoordig het hele jaar door vers verkrijgbaar is, is het voorjaar hét moment om lekkere kalfsvleesproducten in de slagerij te presenteren.

 

Provençaalse kalfsrib-eye


Grondstoffen:

  • 1 kilo kalfsrib-eye (€ 19,50)

Hulpstoffen:

  • 60 gram olijfoliemarinade Provençaals (€ 10,45 per fles van 0,9 liter)

Bewerking:

Het vlees portioneren in lapjes van 1,5 centimeter dik. De rib-eye aan beide kanten met de marinade bestrijken. Garneren met een stukje kruidenboter.

Gekruide kalfsbloemen


Grondstoffen:

  • 1 kilo magere kalfssnippers (€ 3,50)

Hulpstoffen:

  • 20 gram hamburgermix rund (€ 6,88 per kilo)

Bewerking:

Maal de snippers voor door de 8 millimeterplaat. Voeg de kruiden en 5 procent water toe. Maal het geheel door de 3 millimeterplaat. Portioneer het gemalen vlees in ballen van 120 gram. Vorm de ballen met de bloemvormpers. Garneer de bloemen met een blaadje mint op het hart.

Italiaanse kalfspapilotte


Grondstoffen:

  • 1 kilo blokjes mager kalfsvlees (€ 6,75)

Hulpstoffen:

  • 60 gram olijfoliemarinade Toscaans (€ 9,58 per fles 0,9 liter)
  • 150 gram fruitcocktail uitlekgewicht (€ 0,85 per 250 gram uitlekgewicht)
  • 1 rol aluminium folie (€ 1,48 per rol)

Bewerking:

Meng het kalfsvlees met de marinade. Voeg het fruit toe. Leg de velletjes alufolie klaar. Portioneer hierop het kalfsvlees met het fruit. Vouw het geheel tot een papilotte.

De prijzen zijn een indicatie en kunnen dus afwijken. De marge is door iedere slager zelf te bepalen.

Altijd op de hoogte blijven?