VanDrie Group verkoopt meer kalfsvlees in Duitsland

Van-drie-groupopsite

Het Duitse aandeel in de afzet van de VanDrie Group is de laatste jaren gegroeid. Daarom werden bezoekers van de Grüne Woche in Berlijn vanochtend getrakteerd op een ontbijt met kalfsvlees.

Op de 94e Internationale Grüne Woche in Berlijn is vrijdagochtend 17 januari het Holland paviljoen geopend door de Bundeslandwirtschaftsministerin Julia Klöckner en haar Nederlandse collega, Minister Carola Schouten.

Veelzijdigheid kalfsvlees

In het Holland paviljoen presenteren Nederlandse exposanten direct hun product aan de consument. Tussen de tulpen en Goudse kaas toont de VanDrie Group een product dat gretig aftrek vindt onder de Duitse consument: kalfsvlees. VanDrie lanceert in Duitsland een campagne die zich naast duurzaamheidaspecten richt op de veelzijdigheid van kalfsvlees. 'Door het aanbieden van zelf ontwikkelde recepten en bijzondere bereidingswijze staan minder traditionele vleesdelen in de spotlights. Dit sluit aan bij de inzet van de VanDrie Group om alles van het kalf te benutten, ook minder bekende delen', aldus Marijke Everts, Director Corporate Affairs VanDrie. Het Duitse aandeel in de afzet van de VanDrie Group is hierdoor volgens de wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees de laatste jaren gegroeid. Passend bij deze campagne wordt tijdens de beurs aan de bezoekers dry-aged kalfsvlees canapé geserveerd.

Plant Your Future

Ieder jaar staat de Internationale Grüne Woche in het teken van een thema. Dit jaar is gekozen voor Plant Your Future. Minister Carola Schouten maakt zich sterk voor kringlooplandbouw. Een systeem waarbij reststromen ingezet worden en niets verspild om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het betreft een consumentenbeurs in Berlijn waar internationale deelnemers uit de levensmiddelenbranche en land- en tuinbouw zichzelf presenteren. De beurs biedt een podium voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van voeding en landbouw. Voor Nederlandse bedrijven is Duitsland een belangrijke exportmarkt.

Lees ook: Ministers bezoeken VanDrie Group op Grüne Woche

   
Lees ook
ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.

ESA legt slacht tijdelijk stil

ESA legt slacht tijdelijk stil

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website.