VanDrie Group verkoopt meer kalfsvlees in Duitsland

Van-drie-groupopsite

Het Duitse aandeel in de afzet van de VanDrie Group is de laatste jaren gegroeid. Daarom werden bezoekers van de Grüne Woche in Berlijn vanochtend getrakteerd op een ontbijt met kalfsvlees.

Op de 94e Internationale Grüne Woche in Berlijn is vrijdagochtend 17 januari het Holland paviljoen geopend door de Bundeslandwirtschaftsministerin Julia Klöckner en haar Nederlandse collega, Minister Carola Schouten.

Veelzijdigheid kalfsvlees

In het Holland paviljoen presenteren Nederlandse exposanten direct hun product aan de consument. Tussen de tulpen en Goudse kaas toont de VanDrie Group een product dat gretig aftrek vindt onder de Duitse consument: kalfsvlees. VanDrie lanceert in Duitsland een campagne die zich naast duurzaamheidaspecten richt op de veelzijdigheid van kalfsvlees. 'Door het aanbieden van zelf ontwikkelde recepten en bijzondere bereidingswijze staan minder traditionele vleesdelen in de spotlights. Dit sluit aan bij de inzet van de VanDrie Group om alles van het kalf te benutten, ook minder bekende delen', aldus Marijke Everts, Director Corporate Affairs VanDrie. Het Duitse aandeel in de afzet van de VanDrie Group is hierdoor volgens de wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees de laatste jaren gegroeid. Passend bij deze campagne wordt tijdens de beurs aan de bezoekers dry-aged kalfsvlees canapé geserveerd.

Plant Your Future

Ieder jaar staat de Internationale Grüne Woche in het teken van een thema. Dit jaar is gekozen voor Plant Your Future. Minister Carola Schouten maakt zich sterk voor kringlooplandbouw. Een systeem waarbij reststromen ingezet worden en niets verspild om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het betreft een consumentenbeurs in Berlijn waar internationale deelnemers uit de levensmiddelenbranche en land- en tuinbouw zichzelf presenteren. De beurs biedt een podium voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van voeding en landbouw. Voor Nederlandse bedrijven is Duitsland een belangrijke exportmarkt.

Lees ook: Ministers bezoeken VanDrie Group op Grüne Woche

   
Lees ook
Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent in Uddel het nieuwe onderzoekscentrum Drieveld. Het nieuwe centrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling helpen om innovaties in de keten door te voeren. “Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog”, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs).