VanDrie Group mee met staatsbezoek aan Japan en Zuid-Korea

2 november 2014 Maurits van Aalst

Op uitnodiging van de Japanse regering brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Japan van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 oktober. De delegatie reist nu af naar Zuid-Korea. Namens de VanDrie Group reist director Corporate Affairs Henny Swinkels als officieel lid van de handelsdelegatie mee.

Het staatsbezoek aan Japan en Zuid-Korea heeft als doel de goede bilaterale betrekkingen tussen de landen te versterken. Het staatsbezoek richt zich op kennisuitwisseling en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van energie en land- en tuinbouw. Het is de eerste keer dat een Nederlandse vorst een staatsbezoek brengt aan Zuid-Korea.

Groeimarkt

'Japan is voor de Nederlandse kalfsvleessector een groeimarkt. Sinds begin 2013 kunnen we onze kwaliteitsproducten weer exporteren naar Japan, nadat de markt jarenlang gesloten was vanwege de dierziekte BSE. Het is noodzakelijk dat we nu onze relaties bestendigen en de bekendheid van onze Nederlandse kalfsvleesproducten vergroten. De VanDrie Group waarborgt voedselveiligheid, voedselkwaliteit en dierenwelzijn door de gehele keten met haar eigen kwaliteitssysteem Safety Guard. Deze kwaliteitsgaranties worden erg gewaardeerd binnen de Japanse markt', zegt Henny Swinkels.

Samenwerking

Op 31 oktober vond er een ceo-rondetafelbijeenkomst plaats over de samenwerking tussen het Japanse en Nederlandse bedrijfsleven. Het koninklijk paar, minister Henk Kamp van Economische Zaken, minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en de Japanse minister van Handel waren daarbij aanwezig.

'Grote waarde'

Swinkels: 'De aanwezigheid van de koning en koningin bij deze handelsmissie is van grote waarde: zij vormen een stuwende kracht en openen deuren. Tijdens ceo-rondetafelbijeenkomst heb ik benadrukt dat onderlinge samenwerking op het gebied van agro en food zeer belangrijk is. Zeker ook met het oog op de 'free trade agreement' waarover wordt onderhandeld tussen Japan en de Europese Unie. De Zuid-Koreaanse markt is nog gesloten voor Nederlands kalfsvlees. Hier is dus nog veel winst te behalen.'

VanDrie Group

De VanDrie Group is een Nederlands familiebedrijf. De groep vormt met meer dan 25 bedrijven de grootste kalfsvleesintegratie in de wereld en is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvermelkpoeder en kalfsvellen. VanDrie Group heeft bedrijven in Nederland, Frankrijk, Italië, België en Duitsland. Het aantal kalverslachtingen per jaar is ongeveer 1,5 miljoen en de jaaromzet bedraagt circa €2,2 miljard. De onderneming biedt werk aan ongeveer 2300 personen.

Altijd op de hoogte blijven?