VanDrie Group kanshebber Food Valley Award

13 augustus 2012 Edwin Rensen

MIJDRECHT - VanDrie Group maakt kans op de Food Valley Award 2010.

MIJDRECHT - VanDrie Group maakt kans op de Food Valley Award 2010

Grip op kwaliteit van appels en peren van NSure, het verantwoorde saucijzenbroodje van Smilde Bakery en optimalisatie van dierenwelzijn en ketenefficiency in de kalfsvleesketen van VanDrie Group zijn door de Food Valley Award vakjury uitgeroepen tot de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie, samenwerking en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En dat maakt de 3 innovatieve bedrijven kanshebbers op de Food Valley Award 2010.

Keten

Innovatie, ketenefficiency en dierenwelzijn staan centraal bij de aanpak van VanDrie Group. De wereldmarktleider in kalfsvlees ontwikkelde een vernieuwend concept voor het kalfsvleessegment, waarbij de gehele keten samen innoveert om een aantal innovatieve doelstellingen te realiseren. 'Wij zijn van mening dat een collectief aan innovaties meerwaarde heeft ten op zichte van de afzonderlijke innovaties. Mede door de integrale aanpak denken wij uniek en onderscheidend actief te zijn in de ontwikkeling van nieuwe standaarden in ketenefficiency en op het gebied van dierenwelzijn' aldus Henny Swinkels, Director Corporate Affairs.

Het totaalconcept richt zich onder meer op: Comfort class vrachtwagens voor het vervoer van dieren met klimaatgereguleerde wagens, preventie van dierziektes en de ontwikkeling van een Dierenwelzijnscode waarmee dierenwelzijn binnen de VanDrie Group kalfsvleesketen een nog belangrijkere plaats inneemt.

Met de uitreiking van de Food Valley Award bekroont de stichting Food Valley het meest innovatieve initiatief binnen de voedings(gerelateerde)industrie. In de jury hebben zitting: J. Maat, algemeen directeur Topinstituut Food & Nutrition (juryvoorzitter), P. Buwalda, Manager Innovation Centre Food AVEBE, A. Mensink, Scientific Affairs stichting Food Valley, J. Nelissen, directeur Newtricious B.V., H. Verhagen, hoofd Centrum voor Voeding en Gezondheid RIVM en H. de Vries, voormalig VROM inspecteur. De uitreiking vindt plaats tijdens de Food Valley Conferentie op 7 oktober in CineMec in Ede.

Lees ook:
Bezwaar tegen overname Alpuro (13 juli 2010)
Van Drie mag Alpuro overnemen (5 mei 2010) 
Zorgen over macht VanDrie Group (9 maart 2010)
Buitenlands oordeel overname Alpuro (12 februari 2010)
'Henny Swinkels heeft meeste invloed' (31 december 2009)
Henny Swinkels: Beter Leven kalfsvlees ook bij Keurslager (21 december 2009)
VanDrie Group neemt Alpuro over (18 november 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de overname VanDrie-Alpuro
Alle berichten over de NBVH
Alle berichten over Beter Leven kalfsvlees

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?