VanDrie Group faciliteert vrijwillige vaccinatie

15 juli 2021 Redactie Vlees

VanDrie Group helpt medewerkers die zich willen laten vaccineren. Er lopen verschillende pilots waar medewerkers zich kunnen laten vaccineren met het Janssen-vaccin. "Op deze manier maken we voor iedereen die dat wil de prik toegankelijk en zetten we in op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad binnen ons bedrijf", aldus HR Manager Jaap Alders. 

Voor de vaccinatie werkt VanDrie Group samen met met inleenbureaus en de GGD Hollands Midden en GGD Noord Oost Gelderland. Er lopen verschillende pilots waar medewerkers zich kunnen laten vaccineren met het Janssen-vaccin. Deze medewerkers, veelal buitenlandse inleenkrachten, zijn volgens de kalfsvleesverwerker moeilijk te bereiken via reguliere oproepen, terwijl ze wel recht hebben op een vaccin. In de regio van Hollands Midden komt er een prikbus: een mobiele unit die naar de locatie van T. Boer & zn in Nieuwerkerk aan den IJssel komt. In Apeldoorn is de pilot zo ingericht dat medewerkers van ESA, Ekro en Ameco naar een GGD-locatie kunnen komen voor een prik.

Pilots

Jaap Alders (HR-manager T. Boer & zn): "Als ik het kan opmaken uit de geluiden die ik hoor, is een groot deel van onze 650 medewerkers al gevaccineerd. Voor collega’s die een prikafspraak lastig vinden om te regelen, komt de GGD hier op 16 juli a.s. met een prikbus op het bedrijfsterrein. Op deze manier maken we voor iedereen die dat wil de prik toegankelijk en zetten we in op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad binnen ons bedrijf. Zo proberen we het risico op besmettingen op het werk tot een minimum te beperken. Wij zijn dan ook erg blij dat we dit in goede samenwerking met de GGD hebben kunnen regelen."

Collega Remon Taal (Assistant Manager Operations Ekro) organiseerde de pilot in samenwerking met GGD Noord Oost Gelderland. Hij geeft aan: "Donderdag 8 juli jl. hebben een eerste prikdag gehad. Van de 80 aanmeldingen zijn uiteindelijk 72 personen naar de GGD-locatie gekomen. Op de locatie waren tolken van de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te begeleiden. We zien dat het echt wel leeft binnen onze bedrijven. Samen met de GGD en de inleenbedrijven organiseren we nu een tweede prikdag."

Veilige werkplek

"We hebben afgelopen jaar ervaren hoe ontwrichtend COVID-19 is", vertelt Marijke Everts (Director Corporate Affairs VanDrie Group). "We vinden het belangrijk om een veilige werkplek te bieden aan onze medewerkers. Ik ben er van overtuigd dat vaccineren daarin absoluut helpt. Het Janssen-vaccin biedt waarschijnlijk een goede en duurzame bescherming tegen het nu opkomende, besmettelijke Deltavariant, blijkt uit onderzoeken van de fabrikant. We faciliteren daarom volop waar kan, maar de keuze om gebruik te maken van een vaccin is vanzelfsprekend geheel aan de medewerkers."

Altijd op de hoogte blijven?