Vandaag is het de Dag van de Ondernemer

dag-van-de-ondernemer-beeld

Vandaag, vrijdag 17 november, is het de Dag van de Ondernemer. Tijdens deze dag, een initiatief van MKB-Nederland, worden ondernemers in het zonnetje gezet door vertegenwoordigers van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden en bewindspersonen.

VVD-kamerlid Dennis Wiersma brengt een werkbezoek aan Slagerij Van Es in Utrecht en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken brengt een bezoek aan Slagerij Stronkhorst in Amstelveen.

Koningin Máxima bij Dag van de Ondernemer

Net als vorig jaar legt koningin Máxima op de Dag van de Ondernemer een werkbezoek af bij een mkb-onderneming. Dit jaar is dat het familiebedrijf Octatube in Delft. Vorig jaar was de Koningin te gast bij slagerij van Eijk uit Voorschoten.

De koningin doet dit in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Voorzitter Harold Goddijn van het Comité biedt tijdens het bezoek het jaarbericht 2017 van De Staat van het MKB aan, aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Voor de staatssecretaris markeert dit bezoek de start van haar rondgang langs het bedrijfsleven in alle Nederlandse regio’s.

   
Lees ook
Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.

Haagse slager tijdelijk gesloten vanwege roetschade

Haagse slager tijdelijk gesloten vanwege roetschade

Slagerij Dungelmann in Den Haag moet noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. Woensdag 1 juni brak er brand uit in de kelder van restaurant Vapiano. Deze grenst aan de kelder van de slagerij, waardoor het roet zich over door het pand verspreidde.

Tips & tricks voor maaltijden

Tips & tricks voor maaltijden

Maaltijden aanbieden kan big business zijn volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan, mits je het goed aanpakt. Dus (ook) voldoende groente, persoonlijk advies, misschien een bezorgservice én een poké bowl in je toonbank. “Met alleen een klassieke hutspot kom je niet meer weg.”