Van Loon Group en Q-group bundelen krachten

14 september 2023 Redactie Vleesmagazine Q-group

Van Loon Group neemt gefaseerd Q-group over. Door hun krachten te bundelen willen de twee bedrijven beter inspelen op de snel veranderende vraag op de markt van vlees en convenience producten voor foodservice en retail en verder groeien in de Benelux.

De twee familiebedrijven zien veel overeenkomsten. Het Oost-Vlaamse Q-group van de familie De Bruycker is in 50 jaar uitgegroeid tot de marktleider voor de foodservice in België. Q-group verzorgt de verkoop, productie en distributie van verse vleesproducten, charcuterie en vleesvervangers voor meer dan 2000 grootkeukens. Van Loon Group, van oorsprong een Brabants familiebedrijf, is marktleider in vlees en convenience. Dagelijks brengt Van Loon Group de beste, lekkerste en meest innovatieve producten via retail en foodservice naar de Nederlandse consument.

Geleidelijke overname

De overname vindt gefaseerd plaats. Dit betekent dat Van Loon Group begint met een minderheidsbelang en over een periode van 5 jaar 100 procent van de aandelen van Q-group overneemt.

Q-Group en Van Loon Group willen de beoogde transactie de komende maanden worden afronden. De Belgische mededingingsautoriteit moet nog wel goedkeuring verlenen. Over de financiële details van deze samenwerking doen beide partijen geen mededelingen.

Q-group

“We mogen niet blind zijn voor de uitdagingen welke op ons afkomen", zegt Guy de Bruycker, uitvoerend voorzitter Q-group over de overname. "Door de intensieve samenwerking met een grote speler als Van Loon Group kunnen we ons traject van verdere professionalisering sneller en efficiënter realiseren.  Dit komt alle stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers) ten goede.  Deze krachtenbundeling zal Q-group toelaten om verder te groeien en zijn marktpositie nog te verstevigen.”

De directie en het management van Q-group, evenals de actieve aandeelhouders van de familie De Bruycker, blijven zelfstandig opereren. Deze internationale samenwerking is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de twee familiebedrijven die beide recent hun 50-jarig jubileum vierden.

Van Loon Group

Erik van Loon, eigenaar en voorzitter Raad van Commissarissen : ”Van Loon Group gelooft in de capaciteiten van Q-group en haar medewerkers en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.  Met deze samenwerking zijn wij in staat een mooie positie op de Belgische foodservice markt te verwerven”

Altijd op de hoogte blijven?