
Bij de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten kunnen slagers hun beste streekproducten indienen en laten keuren door een vakjury. Hiermee wil de VWAS de rijke traditie van Nederlandse streekproducten behouden en vieren. Slagers laten zien wat hun regio te bieden heeft en dragen bij aan het behoud van authentieke recepten en vakmanschap.
Keuring streekproducten
Onder leiding van keurmeester Paul van Trigt beoordeelt de jury alle inzendingen op geur, smaak, structuur, consistentie en uitstraling. Deelnemende slagers maken kans op bekroningen als Goud of Goud met Ster, afhankelijk van de behaalde punten. Daarnaast bepaalt de vakjury voor elke categorie – zoals leverworst, zult en balkenbrij – een kampioen. Daarmee heeft iedere slager met een uniek streekproduct het potentieel om een winnaar te worden. De editie in 2024 leverde twaalf winnaars op.
Nieuwsbrief
Geen nieuws meer missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws in je mailbox.
De keuring vindt plaats op woensdag 12 februari 2025 bij SVO Houten, die hun locatie belangeloos beschikbaar stelt om deze vakwedstrijd te ondersteunen. Slagers kunnen hun producten op dinsdag 11 februari 2025 inleveren. Op dinsdag 11 maart maakt de wedstrijdorganisatie alle winnaars bekend. Alle deelnemende slagers zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst doe ook bij SVO Houten plaatsvindt.
Vakwedstrijd Slagers Streekproducten
Slagers kunnen zich voor de vakwedstrijd inschrijven via de website. Hier vinden ze ook meer informatie over de wedstrijd, zoals het wedstrijdreglement.