De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.
Deelnemende slagers moeten 1 oktober hun rookworsten inleveren. De dag daarna, op 2 oktober keurt een vakkundige jury onder leiding van Paul van Trigt alle inzendingen. De jury let hierbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Op zaterdag 17 oktober maakt de jury de winnaar bekend!
Rubrieken
Er zijn vijf rubrieken waarvoor slagers producten kunnen inleveren.
- Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal drie fijne rookworsten inzenden.
- Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal drie grove rookworsten inzenden.
- Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
- KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
- Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek ‘fijn’ en ‘grof’ gebruikt.
.Meer informatie over deze vakwedstrijd staat op de website van Arnhem Rookworststad