Epos organiseert dit jaar voor de eerste keer de verkiezing ‘Versspecialist van het jaar’. Hiermee wil Epos versspecialisten in de kijker en in het zonnetje zetten. Eigenaren van een slagerij, viswinkel, poeliersbedrijf, groentespeciaalzaak, bakkerij, traiteurszaak of andere ambachtswinkel konden zich tot half juli inschrijven voor deelname.
Momenteel worden de deelnemende versspecialisten bezocht door verschillende juryleden. Tijdens een winkelbezoek, zowel aangekondigd als onaangekondigd, checkt de onafhankelijke vakjury verschillende criteria, zoals entree van de winkel, de medewerkers, presentatie van het assortiment en de klantbeleving. Bij een onaangekondigd bezoek doet de jury zich voor als klant om het gehele proces van de entree van de winkel tot aan de klantbeleving te ervaren.
De vakjury bestaat uit:
- Truus Pennings. Werkzaam bij familiebedrijf Van de Ven vers, vlees en waren uit Echt. Is vaktechnisch adviseur en specialist in toonbankindelingen en het ontwikkelen van maaltijdconcepten en bereidingen.
- Cees van den Berg. Ondernemer en voormalig eigenaar van een slagerij, heeft veel liefde voor het slagersambacht. Hij bemiddelt bij de aan- en verkoop van slagerijen en poelierszaken. Daarnaast begeleidt en adviseert hij versspecialisten bij hun bedrijfsontwikkeling en professionalisering.
- Frank Patz. Oud-Epos-directeur. Van huis uit slager met een jarenlange ervaring en tevens bestuurslid van de Stichting Slavakto, kent de slagerswereld van haver tot gort.
- Rian Faaij. Verantwoordelijk voor QSTA - online versplatform (onderdeel Wernsing Food Family), B2B e-commerceprofessional.
Zeer binnenkort beslissen de juryleden welke versspecialist als winnaar uit de bus komt en zich Versspecialist van het jaar mag noemen. De winnaar ontvangt een oorkonde, een ‘gouden schort’-trofee, een tegoedbon en media-aandacht. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Epos VERS! Festival op zondag 15 september in Hart van Holland in Nijkerk.