Utrechtse worstenmaker Vocking viert heropening terrassen met ludieke actie

29 april 2021 Redactie Vlees
Foto: Kaliber Interactive

Op 28 april gingen de terrassen weer open. Utrechtse worstenmaker Vocking vierde deze heropening met een ludieke actie: de Vocking Bitterbel. Hiermee kunnen klanten met een druk op de knop een portie bitterballen bestellen.

“Bier en bitterballen horen samen”, vindt eigenaar Paul Vocking. "Dankzij de Bitterbel hoef je niet half te genieten, maar is de heropening van de terrassen hoe het hoort te zijn: één groot feest!" Als een klant op de Vocking Bitterbel drukt gaat een lichtgevende bitterbal branden. Zo weet het personeel dat ze een portie bitterballen kunnen bereiden.

De Vocking Bitterbel is eenmalig te vinden bij het Werkspoorcafé De Leckere om de heropening op 28 april te vieren. Het is een initiatief van Vocking Vleeswaren en het Utrechtse creatief bureau Kaliber.

Slagerij Vocking

Het familiebedrijf begon als slagerij. In 1891 opende Slagerij Vocking in de Utrechtse binnenstad. De specialiteit was de typische Utrechtse (bak)leverworst in de herkenbare witte verpakking. Deze leverworst wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept. Volgens Vocking is dit recept in de afgelopen 130 jaar nooit veranderd en is altijd van vader op zoon overgedragen.

In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw maakte de familie de stap naar de groothandel, retail & horeca in en buiten de stad. In 1989 sloot de slagerij, maar ging het bedrijf verder als worstenmakerij. In 1995 verhuisde Vocking naar een nieuwe productielocatie in Nieuwegein. Met Paul Vocking staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Naast de bekende leverworst zitten er ook hamburgers, braadworsten, bbq-producten in het assortiment. 

Altijd op de hoogte blijven?