Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

slachthuis_bron: Pixabay

Foto: Pixabay

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.

Allereerst gaat VanDrie Group in op het aantal besmettingen. Op de website meldt VanDrie Group dat van de 328 geteste medewerkers er 32 positief op corona testten. De besmette medewerkers werkten voornamelijk op de afdeling uitbeen en special products.

Daarnaast gaat de kalfsvleesproducent in op het gerucht dat de besmette medewerkers aan het werk zouden zijn gegaan. Dat is niet het geval. Op de website staat hierover het volgende: "In de pers doen diverse suggesties de ronde. Dat medewerkers met klachten gedwongen zouden zijn te gaan werken of dat medewerkers nadat zij positief waren getest weer het productieproces in zouden zijn gegaan. Dergelijke suggestie wijzen wij pertinent van de hand. Wel is het zo dat enkele medewerkers na het testen naar hun kledingkastjes zijn gegaan om persoonlijke bezittingen op te halen om daarna direct te vertrekken. Dit had niet gemogen maar is door alle hectiek tot onze spijt toch gebeurd."

Tot slot laat VanDrie Group weten ook de situatie bij Ekro en Ameco, de twee andere vleesverwerkende bedrijven in Apeldoorn, te monitoren. Hoewel hier nog geen problemen zijn, heeft Van Drie Group wel preventieve maatregelen genomen, zoals het testen van de medewerkers. In dat kader zijn ook de slachtactiviteiten van deze twee bedrijven op maandag 26 april stilgelegd. Andere activiteiten gaan wel door.

Woensdag 28 april bekijken de inspecteurs van de NVWA, de Inspectie SZW en de GGD of de genomen maatregelen effectief zijn. 

Update 29 april:

Op de website meldt VanDrie Group dat alle drie de locaties weer open zijn. "Op de locaties van ESA, Ekro en Ameco gelden sinds de uitbraak van Covid-19 al strenge maatregelen. Dit bleek helaas onvoldoende om een uitbraak te voorkomen. De VanDrie Group heeft daarop het testbeleid nog verder aangescherpt. Op de locatie van ESA heeft een uitgebreide hygiënisatie plaatsgevonden en is het toezicht op naleving van de richtlijnen door het bedrijf geïntensiveerd. De instanties zijn akkoord met die aanpak en hebben de vleesverwerkende bedrijven goedkeuring gegeven hun activiteiten weer op te starten."

Lees ook
Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.