Unox-personeel staakt nu ook

13 augustus 2012 Tom van der Meer

OSS – Werknemers van Unox (onderdeel van Unilever) in Oss hebben sinds zondag het werk neergelegd. De productie lag al stil bij de Unilever-vestigingen in Delft, Loosdrecht, Vlaardingen en Rotterdam.

OSS – Werknemers van Unox (onderdeel van Unilever) in Oss hebben sinds zondag het werk neergelegd. De productie lag al stil bij de Unilever-vestigingen in Delft, Loosdrecht, Vlaardingen en Rotterdam.


In Oss produceren 481 medewerkers soepen, sauzen en Unox-rookworsten.


'De werknemers van 5 productievestigingen hebben besloten dat de productie pas weer hervat zal worden als het bedrijf ingaat op de eisen van de vakbond', aldus bestuurder Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten tegen ANP.


Sluiting

Begin oktober maakte Unilever bekend 3 van de 6 Nederlandse fabriken te gaan sluiten. De Unox-fabriek in Oss blijft open, maar Delft (Calvé), Loosdrecht (Knorr en Conimex) en Vlaardingen (Cif) gaan uiterlijk eind 2008 sluiten.


Hierdoor verliezen naar verwachting 474 mensen hun baan. De sluiting is onderdeel van een wereldwijde reorganisatie waarbij in totaal in vier jaar 20.000 banen verdwijnen.


De bonden eisen onder meer een baangarantie of de garantie dat er geen gedwongen ontslagen vallen.


Lees ook:

Stork-werknemers staken (21 september 2007)


Unilever zet mes in merken (3 augustus 2007)


Staking Beckers voorbij (7 juni 2007)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Unilever

Alle berichten over Unox

 

Altijd op de hoogte blijven?