Unilever verkoopt diepvriestak aan Permira

13 augustus 2012 redactie

Unilever heeft een koper gevonden voor de diepvriesactiviteiten.ROTTERDAM - Unilever verkoopt het grootste deel van zijn Europese diepvriesactiviteiten aan investeringsmaatschappij Permira Funds. Daarvoor ontvangt Unilever 1,7 miljard euro.

Het gaat om de verkoop van de activiteiten onder de merknamen Iglo en Birds Eye in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. De verkoop van de activiteiten in Portugal zijn afhankelijk van de goedkeuring van de Portugese joint-venturepartner.

Het Britse Permira Funds behoort tot de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld. Het fonds heeft voor circa 11 miljard euro aan beleggingen uitstaan. Permira investeert wereldwijd, maar vooral in Europa. Het kocht vorig jaar samen met KKR voor ruim 2 miljard euro de mediagroep SBS Broadcasting. Ook heeft het een belang in het Nederlandse winkelconcern Vendex KBB, dat tegenwoordig Maxeda heet.

IJs valt buiten de transactie. Ook de Italiaanse diepvriesactiviteiten, die verkocht worden onder de naam Findus, blijven bij Unilever, evenals de Noord-Amerikaanse activiteiten onder de naam Bertolli/Knorr Frozen.

Bij de totale diepvriespoot werken 4000 mensen. Ongeveer 3000 gaan over naar de nieuwe eigenaar. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties. Beide partijen verwachten het verkoopproces eind van het jaar rond te hebben.

Unilever verkocht vorige maand al zijn Spaanse diepvriesactiviteiten aan Bonduelle. Eerder dit jaar ging snackdochter Mora al naar Ad van Geloven. In 2004 nam het Duitse Dr. Oetker de productie van ingevroren pizza's over.

Lees ook:
Unilever verkoopt Spaans diepvriesonderdeel

Altijd op de hoogte blijven?