Unilever wil een strategische samenwerking aangaan met Zwanenberg Food Group. Dit betekent dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group. Zwanenberg wil een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 overplaatsen naar deze fabriek. Hiermee groeit het geproduceerde vleesvolume in de fabriek met 50 procent. De werkgelegenheid zal toenemen met 20 procent.
Strategische samenwerking
Door de strategische samenwerking kan Unox gebruik maken van de sterke innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische- en snackproducten. Unox kan verder inspelen op de huidige trends. En moet zorgen voor verdere groei van het Unox-merk.
Naast de producten van Unox worden in de fabriek in Oss ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. Zwanenberg neemt de productie voor haar rekening. Door deze samenwerking wordt de fabriek in Oss de grootste in het Zwanenberg Food Group-netwerk.
De verkoop van de fabriek betekent voor de huidige 325 medewerkers van Unilever in Oss dat zij allen overgaan naar Zwanenberg Food Group. De transactie wordt voor goedkeuring aan de Autoriteit Consument en Markt voorgelegd en ter advisering aan de ondernemingsraden van Unilever en Zwanenberg Food Group.